Więcej zszywek ze źródła

mojekuchennesmaki.blox.pl

Wilgotna  babka Cytrynowiec:

Biszkopt:
4 j... Kleopatra/ Oczy Carycy:

Ci... SAŁATKA Z TORTELINII, BROKU... TORTELLINI Z SEREM W TOWARZ... Próbowałam, dobre :> Prz... ... Feta/mozarella Zapiekanka makaronowa z mię...

SAŁATKA Z TORTELINII, BROKUŁEM I PAPRYKĄ


SKŁADNIKI:
1 opakowanie tortellini 3 kolorowe z szynką 250g
1 brokuł
1 czerwona papryka
1 puszka kukurydzy złocistej
około 200g szynki konserwowej
pęczek szczypiorki
sól, pieprz
4-5 łyżek majonezu

1. Tortellini ugotować w lekko osolonej wodzie na al dente. Wystudzić.
2. Brokuła podzielić na różyczki i lekko obgotować także na al dente. Wystudzić.
3. Szynkę, paprykę pokroić w paski. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Szczypiorek drobno pokroić.
4. Do misy wsypać wystudzone tortellini, brokuła, dodać pokrojoną szynkę,
pokrojony szczypiorek, paprykę oraz kukurydzę.
5. Dodać majonez i delikatnie przemieszać. Doprawić do smaku.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ulubione healthy food kuchenne inspiracje sweterki +17 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: