Sałatka z zupek chinskich
Składniki
5 zupek chińskich (VIFON złoty kurczak łagodny)
pierś z kurczaka
kapusta pekińska
puszka kukurydzy
cały słoik ogórków konserwowych
2 papryki (żółta i czerwona)
przyprawę Delikat Knorr do mięs lub przyprawę Prymat Kebab-Gyros
majonez, keczup, pieprz
Sposób przygotowania
1
Makaron pokruszyć i wysypać do niego przyprawy (nie dodawać oleju z zupek bo sałatka byłaby za tłusta). Zalać wrzącą wodą i odstawić do napęcznienia. Gdy napęcznieje przecedzić przez sito i odstawić makaron do ostygnięcia.
2
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w malutkie kawałeczki. Usmażyć na oleju i dodać do smaku przyprawę do mięsa. Odstawić do ostygnięcia.
3
Kapustę pekińską obrać na pojedyncze liście i odkroić głębie. Resztę pokroić w osobnej misce i posypać solą. Odstawić na 15 min. Odcisnąć kapustę z wody i dodać do sałatki. Dlatego trzeba posolić kapustę by w sałatce nie zrobiła się woda.
4
Papryki oczyścić. Papryki i ogórki pokroić w drobniutką kosteczkę. Kukurydzę odcedzić.
5
Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, dodać pieprz i ketchup. Ewentualnie można dodać sól do smaku.
Użytkownicy także przypinają:
konto-usunięte
ja robie inaczej - kroje papryke ,ogorki konserwowe , wrzucam kukurydze i dodaje suchy makaron (pozniej sam rozmieka). piers kroje w kostke i nacieram wszystkim tym co jest w tych malych torebeczkach i na patelnie. potem dodaje majonez i pieprz.
penseeserrantes
ja robiłam i muszę przyznać, że jest wyśmienita! Polecam : )
beezy161
robię podobną, tylko że dwie zupki. bez ogórków,papryka ze słoika i dodaje spażonego pora. dla mnie pycha, myślę że ta jest podobna w smaku ;)
grig0073
próbował ktoś może? wydaje się być smaczna :)