Spotkanie Klary z "Zemsty" z Balladyną- opowiadanie


Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie

KURCZAK W SOSIE KOPERKOWO-Ś...
Sałatka z zupek chinskich

...
Sałatka z grzankami
herbata...
Chłopski garnek po mojemu
Szarlotka - Najlepszy Przepis
Pikantne kulki z mielonego ...
filet z pieczarkami
Placek po zbójnicku Składni...
Serowy chlebek
Pasta jajeczna wg Gessler: ...
Przepisy na proste dania z ...
Naleśniki z brokułami
Zapiekanka makaronowa z szy...
Kolacja dla mojego ukochane...
Lunchbox: pełnoziarniste sp...
Surówka z młodej kapusty- p...
Mniam :P
Domowy Cheeseburger - Najle...
ratatuj
Muffiny potrójnie czekoladowe
TORTILLA MEKSYKAŃSKA Z MIĘS...
bardzo prosty deser bananow...
Pasta jajeczna
Przekąski Pieczone łódeczki...
zapiekanka gyros
Kanapka MONTE CRISTO
paulina100

paulina100 od sybcia

Dodane 2.05 o 15:58
Obserwuj
Sałatka z zupek chinskich


Składniki

5 zupek chińskich (VIFON złoty kurczak łagodny)
pierś z kurczaka
kapusta pekińska
puszka kukurydzy
cały słoik ogórków konserwowych
2 papryki (żółta i czerwona)
przyprawę Delikat Knorr do mięs lub przyprawę Prymat Kebab-Gyros
majonez, keczup, pieprz

Sposób przygotowania

1

Makaron pokruszyć i wysypać do niego przyprawy (nie dodawać oleju z zupek bo sałatka byłaby za tłusta). Zalać wrzącą wodą i odstawić do napęcznienia. Gdy napęcznieje przecedzić przez sito i odstawić makaron do ostygnięcia.
2

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w malutkie kawałeczki. Usmażyć na oleju i dodać do smaku przyprawę do mięsa. Odstawić do ostygnięcia.
3

Kapustę pekińską obrać na pojedyncze liście i odkroić głębie. Resztę pokroić w osobnej misce i posypać solą. Odstawić na 15 min. Odcisnąć kapustę z wody i dodać do sałatki. Dlatego trzeba posolić kapustę by w sałatce nie zrobiła się woda.
4

Papryki oczyścić. Papryki i ogórki pokroić w drobniutką kosteczkę. Kukurydzę odcedzić.
5

Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, dodać pieprz i ketchup. Ewentualnie można dodać sól do smaku.

Sałatka z zupek chinskich



Składniki

5 zupek chińskich (VIFON złoty kurczak łagodny)
pierś z kurczaka
kapusta pekińska
puszka kukurydzy
cały słoik ogórków konserwowych
2 papryki (żółta i czerwona)
przyprawę Delikat Knorr do mięs lub przyprawę Prymat Kebab-Gyros
majonez, keczup, pieprz

Sposób przygotowania

1

Makaron pokruszyć i wysypać do niego przyprawy (nie dodawać oleju z zupek bo sałatka byłaby za tłusta). Zalać wrzącą wodą i odstawić do napęcznienia. Gdy napęcznieje przecedzić przez sito i odstawić makaron do ostygnięcia.
2

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w malutkie kawałeczki. Usmażyć na oleju i dodać do smaku przyprawę do mięsa. Odstawić do ostygnięcia.
3

Kapustę pekińską obrać na pojedyncze liście i odkroić głębie. Resztę pokroić w osobnej misce i posypać solą. Odstawić na 15 min. Odcisnąć kapustę z wody i dodać do sałatki. Dlatego trzeba posolić kapustę by w sałatce nie zrobiła się woda.
4

Papryki oczyścić. Papryki i ogórki pokroić w drobniutką kosteczkę. Kukurydzę odcedzić.
5

Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, dodać pieprz i ketchup. Ewentualnie można dodać sól do smaku.

Zgłoś naruszenie

konto-usunięte

ja robie inaczej - kroje papryke ,ogorki konserwowe , wrzucam kukurydze i dodaje suchy makaron (pozniej sam rozmieka). piers kroje w kostke i nacieram wszystkim tym co jest w tych malych torebeczkach i na patelnie. potem dodaje majonez i pieprz.

 |  26.12 o 12:11  

penseeserrantes

ja robiłam i muszę przyznać, że jest wyśmienita! Polecam : )

 |  29.05 o 21:13  

beezy161

robię podobną, tylko że dwie zupki. bez ogórków,papryka ze słoika i dodaje spażonego pora. dla mnie pycha, myślę że ta jest podobna w smaku ;)

 |  23.02 o 13:41  

grig0073

próbował ktoś może? wydaje się być smaczna :)

 |  24.01 o 21:52  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: