Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

koktajle
Kluchy w sosie serowym ze s...
12 Dań Wigilijnych: Pyszne ...
Trudno się od niego oderwać...
Chleb z chrupiącą skórką

1...
OMLET na Słono – 15 Pysznyc...
10 Pysznych Przepisów na Kr...
15 Pysznych Przepisów na Św...
Raj dla smakoszy czekolady....
dniki:
200 g białego ryżu;
...
Co Upiec na Święta? 15 Prze...
Kostka „czarny las” – Świat...
Sposób na dobrą pieczoną sz...
Ciasto Princessa z karmelem...
Przekąski na Sylwestra: 18 ...
Domowe Ciasta Bez Pieczenia...
Sos pieczarkowy
Schab pieczony na kiszonej ...
Karkówka pieczona super prz...
Rewelacyjna panierka do ryb...
Ekspresowa pizza z patelni
12 przepisów na sałatki
Sałatka warstwowa

Często g...
Sernik cytrynowy z czereśniami
Napoleonka na herbatnikach
...
...

Więcej zszywek ze źródła

www.slodkastrona.com

... Wielkanocne Babeczki - Gnia... Babeczki z Kremem z Białej ... Kokosowe Muffinki - Babeczk... Wielkanocne Kruche Babeczki... Wielkanocne Kruche Babeczki... Prosta Babka na Oleju Siost... Najlepsza Babka Piaskowa - ... Wilgotna Babka z Mlekiem Sk...

Schab duszony w sosie pieczarkowym

Składniki:
500 g schabu wieprzowego
sól, pieprz
olej do smażenia
ok. 1/3 szklanki mąki
4 liście laurowe
5 kuleczek ziela angielskiego
kilka kuleczek całego pieprzu kolorowego

Sos Pieczarkowy:
250 g pieczarek
duża cebula
2 łyżki masła
sól, pieprz
2 łyżki kwaśnej śmietany

Sposób przygotowania:
Schab porcjujemy na ok. 1 cm plastry. W każdy z nich wcieramy sól i pieprz. Odkładamy na minimum godzinę, a nawet całą noc.

Każdy z kotlecików smażymy na niewielkiej ilości oleju do mocnego zrumienienia, a nawet zbrązowienia.

Gdy już każdą porcje schabu podsmażymy, wszystkie umieszczamy w naczyniu w którym się smażyły, dodajemy liście laurowe, pieprz, ziele angielskie i zalewamy ok. 700 ml wody.
Wszystko dusimy na niedużym ogniu przez minimum 70 minut.

Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na maśle. Gdy się zrumieni dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i smażymy do momentu wyparowania ewentualnej wody.

Schab wyjmujemy z gotującego się wywaru i przekładamy do szczelnego naczynia aby nie wystygło.
Do wywaru dodajemy przesmażone pieczarki. Gdyby sos okazał się zbyt gęsty dodajemy więcej wody, gdy za rzadki możemy zagęścić wlewając łyżeczkę mąki rozpuszczoną w niewielkiej ilości zimnej wody.

Do powstałego sosu wrzucamy mięso i wszystko razem podgrzewamy przez kilka minut.

Zszywka przypięta także na tablicach:
mniammmm ;) Obiady. *Jedzonko* obiad +100 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: