Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie

Czekoladowe naleśniki z ban...
Chlebek
Chleb z garnka
Składniki na...
Ciasteczka cebulowe do piwa...
Ciasto bananowe na maślance...
curry z kurczakiem i kalafi...
kruche ciasteczka . składni...
curry z kurczakiem i kalafi...
FIT HIT! PLACUSZKI Z CUKINI...
Pierogi litewskie znad Czar...
muffiny w 20 miniut
Spaghetti marchewkowe z sos...
Pączuszki serowe ½ kg twaro...
Sałatka z kurczakiem, anana...
Schab po bałkańsku z papryk...
Przepis ze strony mojewypie...
Schab pięciominutowy
Schab ...
Kotlety z twarogu i ziemnia...
Najlepsze, a bez mąki, cukr...
Marchewki pieczone w miodzi...
ciasto z kubka
Kopiec kreta
 Składniki na ...
maślane ciasteczka
Bananowe ciasteczka (bez cu...
Bananowiec, ciasto na zimno...
½ szklanki miodu
¼ szklanki...
Martinka78

Martinka78 od bettypasja

Dodane 17.08 o 21:03
Obserwuj
Schab pięciominutowy
Schab jest bardzo smaczny i dobrze się kroi, a jego przygotowanie zajmuje tak mało czasu i uwagi, że wydaje się to niemożliwe. A jednak ... :)
*kilogram schabu
•2 litry wody
• 3 łyżki soli
•2 łyżki musztardy 
• 4 ząbki czosnku
• 4 jagody jałowca
• 2 liście laurowe
• 2 ziela angielskie
• łyżka majeranku
• łyżeczka pieprzu w ziarnach
• po 1/2 łyżeczki gorczycy, słodkiej papryki, kolendry, kminku
•szczypta chili

 Do zimnej wody włożyć umyte i osuszone mięso, dodać wszystkie przyprawy. Przykryć garnek pokrywką i na wolnym ogniu doprowadzić do wrzenia. Gdy woda się zagotuje, gotować pięć minut, wyłączyć ogień i zostawić mięso do następnego dnia. Ponownie zagotować, po pięciu minutach wyłączyć i zostawić o wystudzenia. Zimny schab wyciągnąć z wody  i osączyć. 

Smacznego :)

Schab pięciominutowy

Schab jest bardzo smaczny i dobrze się kroi, a jego przygotowanie zajmuje tak mało czasu i uwagi, że wydaje się to niemożliwe. A jednak ... :)
*kilogram schabu
•2 litry wody
• 3 łyżki soli
•2 łyżki musztardy
• 4 ząbki czosnku
• 4 jagody jałowca
• 2 liście laurowe
• 2 ziela angielskie
• łyżka majeranku
• łyżeczka pieprzu w ziarnach
• po 1/2 łyżeczki gorczycy, słodkiej papryki, kolendry, kminku
•szczypta chili

Do zimnej wody włożyć umyte i osuszone mięso, dodać wszystkie przyprawy. Przykryć garnek pokrywką i na wolnym ogniu doprowadzić do wrzenia. Gdy woda się zagotuje, gotować pięć minut, wyłączyć ogień i zostawić mięso do następnego dnia. Ponownie zagotować, po pięciu minutach wyłączyć i zostawić o wystudzenia. Zimny schab wyciągnąć z wody i osączyć.

Smacznego :)

Zszywka przypięta także na tablicach:
jedzenie wyroby z mięsa zdrowe jedzenie Przepisy +16 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: