Więcej zszywek z tablicy

domowy wyrób wędlin

Rillettes de porc

1 kg wie...
Szynka z indyka
Salceson domowy
Pieczona karkówka w sosie m...
Domowa szynka z szynkowara ...
GĘSI PASZTET
2200 g mięsa z...
Galantyna z kurczaka z szyn...
biała kiełbasa
domowy schab na kanapki
Sch...
kiełbasa w słoiku czyli dom...
Mielonka turystyczna ze sło...
boczek z szynkowara
 składn...
Schab z pończochy suszony
W...
Paprykowa kiełbasa słoikowa...
Szynka cebulowa na kanapki ...
Szynka pieczona w niskiej t...
Świąteczna szynka pieczona ...
piersi kurczaka pieczone w ...
Noworoczna golonka na zimno...
schab z pończochy
BIAŁA KIEŁBASA W SŁOIKACH Z...
SCHAB GOTOWANY

Składniki:
...
szynka gotowana

Więcej zszywek ze źródła

kasia-gotuje.pl

rolada szpinakowa z łososiem domowe Schab z pończochy suszony
W... Paprykowa kiełbasa słoikowa... Szynka cebulowa na kanapki ... ciasto z gruszkami czekoladowe smoothie z awok... Zapiekany gulasz piwny. Prz... Roladki z bakłażana
Anita205

Anita205

Dodane 18.01 o 10:41 z

kasia-gotuje.pl

Obserwuj

Schab z pończochy suszony

W pierwszej kolejności dokładnie myjemy mięso, jeśli dookoła znajduje się tłuszcz, to go wycinamy. Mięso wycieramy w ręcznik papierowy.
Mięso wkładamy do plastikowego pojemnika, zasypujemy cukrem, tak aby przykleił się dookoła mięsa i odstawiamy pojemnik do lodówki na minimum 24 godziny, ja zostawiłam na ok 30 godzin. Przez te godziny mięso puści dużo soku, zlewamy go, a mięso myjemy pod bieżącą wodą i wycieramy ręcznikiem papierowym.
Następnie mięso znowu wkładamy do umytego pojemnika plastikowego, tym razem zasypujemy je solą, tak aby obkleiła całe mięso. Znowu wkładamy do lodówki na minimum 36 godzin. Ja dokładnie tyle trzymałam. Mięso znowu puści soki, zlewamy je, mięso myjemy pod bieżącą wodą i suszymy ręcznikiem papierowym.
Mięso znowu wkładamy do pojemnika, tym razem zasypujemy je ulubionymi przyprawami, nacieramy je dokładnie, aby przyprawy dotarły w każde miejsce i wkładamy do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie mięso wkładamy do nowej pończochy, którą wieszamy w ciepłym i przewiewnym miejscu na 4 doby. Po tym czasie wędlina jest gotowa :) Kroimy ją cienko i przechowujemy w lodówce.

Zszywka przypięta także na tablicach:
gotowanie Wyborne kuchnia kuchnia +3 innych
Zgłoś naruszenie

Anita205

przepis ze strony: kasia.in/przepis/470.schab-z-ponczochy-suszony

 |  3.03 o 18:54  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: