Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

Domowe śniadaniowe płatki c...
Mel B - 10-minutowy trening...
Semifreddo z czekoladą i wa...
Jak zrobić świąteczny świec...
Zapiekany chlebek: mozzarel...
Zupa krem "góralska&qu...
sernik malinowy
Pączuszki serowe

½ kg twar...
...
Naleśniki
snickers :D
czekoladowe ciastko z po(wy...
Biszkopt:
* 3 jajka

* 2/3 ...
150 g białej czekolady

 ¾ ...
Masa mleczna:

 1/4 szklank...
kurczak, ser cheddar, broku...
Pieczone Łodzie Jajeczne Sk...
MEGA Zajebiste ciasto na Pizze
Nadziewana cukinia
iloves

iloves od madziulaa791

Dodane 24.01 o 18:05
Obserwuj
Semifreddo z czekoladą i wanilią


Składniki na 4-6 porcji:
100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej
500 ml śmietanki 36%
2 duże jajka
130 g drobno mielonego cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Czekoladę łamiemy na cząstki i umieszczamy w ceramicznej miseczce. W niewielkim rondlu gotujemy 1/3 śmietany i zalewamy czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do wystudzenia.

Jajka rozdzielamy na białka i żółtka. Mikserem na wysokich obrotach ucieramy żółtka z połową cukru na puszysty, jasny krem. W osobnym naczyniu ubijamy białka z drugą połową cukru na sztywną pianę i dodajemy do żółtek. Ubijamy pozostałą śmietankę i dodajemy do masy jajecznej. Masę rozdzielamy do dwóch miseczek w ilości 1/3 do 2/3 przygotowanej mikstury lodowej. Do mniejszej ilości masy dodajemy ekstrakt z wanilii a do drugiej rozpuszczoną w śmietanie czekoladę. Masę waniliową rozlewamy do foremek wypełniając je do 1/3 wysokości naczynek. Ustawiamy foremki na tacy i zamrażamy przez 20-30 minut. Pozostałą masę przechowujemy w lodówce. Kiedy masa waniliowa zastygnie nakładamy na wierzch masę czekoladową i wstawiamy foremki do zamrażalnika na kilka godzin lub całą noc.

Aby wyjąć lody z foremek, zanurzamy je na chwilę w gorącej wodzie i wywracamy foremki do góry dnem wybijając zamrożoną masę z naczynek na talerzyki. Podajemy z owocami.

Semifreddo z czekoladą i wanilią



Składniki na 4-6 porcji:
100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej
500 ml śmietanki 36%
2 duże jajka
130 g drobno mielonego cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Czekoladę łamiemy na cząstki i umieszczamy w ceramicznej miseczce. W niewielkim rondlu gotujemy 1/3 śmietany i zalewamy czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do wystudzenia.

Jajka rozdzielamy na białka i żółtka. Mikserem na wysokich obrotach ucieramy żółtka z połową cukru na puszysty, jasny krem. W osobnym naczyniu ubijamy białka z drugą połową cukru na sztywną pianę i dodajemy do żółtek. Ubijamy pozostałą śmietankę i dodajemy do masy jajecznej. Masę rozdzielamy do dwóch miseczek w ilości 1/3 do 2/3 przygotowanej mikstury lodowej. Do mniejszej ilości masy dodajemy ekstrakt z wanilii a do drugiej rozpuszczoną w śmietanie czekoladę. Masę waniliową rozlewamy do foremek wypełniając je do 1/3 wysokości naczynek. Ustawiamy foremki na tacy i zamrażamy przez 20-30 minut. Pozostałą masę przechowujemy w lodówce. Kiedy masa waniliowa zastygnie nakładamy na wierzch masę czekoladową i wstawiamy foremki do zamrażalnika na kilka godzin lub całą noc.

Aby wyjąć lody z foremek, zanurzamy je na chwilę w gorącej wodzie i wywracamy foremki do góry dnem wybijając zamrożoną masę z naczynek na talerzyki. Podajemy z owocami.

Polubili: Double
Zszywka przypięta także na tablicach:
słodkości omomom Przepisy kuchnia +236 innych
Zgłoś naruszenie

Chocoholiczka

wspaniałe :D

 |  1.02 o 20:23  

Niki129

Dzisiaj będę próbowała zrobić ^^

 |  25.01 o 12:22  

kasiadan

mniam ^^

 |  11.01 o 23:24  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: