Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Sernik  który  zawsze wycho...
deser bananowy
SKŁADNIKI:

...
:))
Kabanosy w cieście francusk...
Czekolada świateczna
Muszelki zapiekane z sosem ...
Pożywne śniadanie
Quesadilla z kurczakiem, py...
*.*
Naleśniki zapiekane z kurcz...
Domowe Snack Wrap jak z McD...
sałatka z serkiem wiejskim
Sernik gotowany na herbatni...
Ciasto czekoladowe z kremem...
...
Paprykowe miseczki :D
Wzięła ciasto francuskie i ...
Ciasteczka jak z McDonalds
...
mmm
Chrupiące wafelki

Składnik...
ciasteczka
zook

zook od renb

Dodane 25.10 o 21:43
Obserwuj
Sernik  który  zawsze wychodzi .
Sernik zebra... Pomysł na ciasto które każdemu wychodzi :) Składniki: 1 kg.mielonego sera z wiaderka, 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku, 3 łyżki kakao. Ser przekładam do miski i miksuję dokładnie dodając stopniowo po jednym jajku, cukier i proszek budyniowy. Masę dzielę na dwie części, do jednej daję kakao i mieszam. Keksówkę o wym.23x10cm wykładam papierem do pieczenia i na przemian łyżką wykładam masy jasną i ciemną. Keksówkę daję do większej blaszki, wypełnionej do połowy wodą (woda powinna sięgać przynajmniej do 1/3 keksówki. Wcześniej dobrze jest sprawdzić czy blaszka nie przecieka). Całość piekę w temp. 160 stopni ok. 1 godz, następnie zwiększam temperaturę do 170 stopni i piekę jeszcze 20min. Usuwam blaszkę z wodą, a foremkę z sernikiem trzymam w piekarniku do przestudzenia. Sernik trzymam w lodówce. Smacznego!

Sernik który zawsze wychodzi .


Sernik zebra... Pomysł na ciasto które każdemu wychodzi :) Składniki: 1 kg.mielonego sera z wiaderka, 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku, 3 łyżki kakao. Ser przekładam do miski i miksuję dokładnie dodając stopniowo po jednym jajku, cukier i proszek budyniowy. Masę dzielę na dwie części, do jednej daję kakao i mieszam. Keksówkę o wym.23x10cm wykładam papierem do pieczenia i na przemian łyżką wykładam masy jasną i ciemną. Keksówkę daję do większej blaszki, wypełnionej do połowy wodą (woda powinna sięgać przynajmniej do 1/3 keksówki. Wcześniej dobrze jest sprawdzić czy blaszka nie przecieka). Całość piekę w temp. 160 stopni ok. 1 godz, następnie zwiększam temperaturę do 170 stopni i piekę jeszcze 20min. Usuwam blaszkę z wodą, a foremkę z sernikiem trzymam w piekarniku do przestudzenia. Sernik trzymam w lodówce. Smacznego!

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ulubione CAKE kuchnia i gotowanie Smakołyki +338 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Angela220522

To ciasto jest bez mąki?

 |  15.09 o 18:40   Pokaż odpowiedzi

Fashionistka022

Muszę spróbować :)

 |  21.05 o 14:29  

adrianeczekadi

Świetny sernik :) muszę go zrobić

 |  16.10 o 17:43  

nikaa1291

hmm może głupie pytanie ale po co piecze się to w wodzie

 |  10.10 o 22:56   Pokaż odpowiedzi

lennyk

Nie zawsze wychodzi. Mi raz nje wyszło.

 |  10.10 o 15:42   Pokaż odpowiedzi

onaa094

A gdzie można zobaczyć przepis? :)

 |  8.10 o 10:03   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY