Więcej zszywek z tablicy

Fotografie

Sernik ze Snickersami i kaj...
SERNIK BANANOWY 

Spód (tor...
SERNIK TWIX
Spód:
* 180 g p...
Sernik z ciasteczkami Oreo
...
Sernik prince polo
składnik...
zimowa stylóweczka ;)
Makadamia M158 sukienka cza...
...
Cieplutko  <3
ciaza
Polecacie ombre? Słyszałam ...
Ciąża
ciąża spożywcza III
grzecznie z misiem, ciąża
Ciąża
damn beauty!

Więcej zszywek ze źródła

www.everydaycooking.pl

* Tartaletki z Kremem Różan... Karmelowy sernik z jabłkami... Karmelowy sernik z jabłkami... Ciasto kokosowo - ananasowe Sernik kawowy z czekoladą Wieniec ptysiowy z bitą śmi... Sałatka z roszponki z awoka... Chlebek bananowy z masłem o... Dyniowe muffiny z cynamonem...

SERNIK BANANOWY


Spód (tortownica o śr. 22 cm):
- 200 g herbatników,
- 70 g roztopionego masła,

Masa serowa:
- 500 g zmielonego tłustego twarogu,
- 80 g cukru,
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- 3 jajka,
- 3 duże dojrzałe banany

Polewa:
- 100 ml mleka,
- 100 g gorzkiej czekolady 70%,
- 15 g cukru,
- 15 g masła

Wykonanie:
Herbatniki zemleć na proszek, wymieszać z roztopionym masłem i wyłożyć nimi dno formy. Wstawić do lodówki.
Do miski włożyć twaróg, cukier, ekstrakt waniliowy, sok z cytryny i jajka, dodać zmiksowane na puree banany, miksować do połączenia się składników. Gotową masę wylać na przygotowany spód i piec 60 min. w 180 st.C., najlepiej z kąpielą wodną. Nie piec do suchego patyczka! Sernik studzić w stopniowo otwieranym piekarniku, po całkowitym ostudzeniu schłodzić przez noc w lodówce.
Przed podaniem udekorować polewą czekoladową. Mleko zagrzać w garnuszku, zdjąć z ognia, dodać połamaną czekoladę, cukier i masło. Mieszać do uzyskania gładkiej polewy.

Uwagi odnośnie pieczenia:
- Wszystkie składniki na sernik powinny mieć temperaturę pokojową.
- Składniki miksujemy krótko, tylko do połączenia się, by nie napowietrzyć za bardzo masy.
- By sernik nie popękał najlepiej piec go z kąpielą wodną, tj. z blachą wypełnioną gorącą wodą umieszczoną na dnie piekarnika.
- Po upieczeniu sernika, nie wyciągamy od razu z piekarnika. Studzimy go stopniowo otwierając drzwiczki piekarnika, by nie narazić go na zbyt szybką zmianę temperatury.

Zszywka przypięta także na tablicach:
kulinaria Ulubione Pomysły Zrób to sam ♥ +28 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: