Sernik cytrynowy z orzechami i mango:
Składniki:
200 g słonecznika
200 g rodzynków
300 g nerkowców
3 łyżki oleju kokosowego
sok z 1,5 cytryny
skórka z 1 cytryny
miód lub syrop z agawy
mango
Przygotowanie:
Mielimy w blenderze słonecznik i po chwili dodajemy rodzynki. Całość po zmiksowaniu powinna przypominać kruszonkę. Formę do tortownicy smarujemy odrobiną oleju i wyklejamy spód masą słonecznikowo-rodzynkową. Nerkowce miksujemy z olejem kokosowym, dodajemy sok z cytryny, skórkę z cytryny i miód. Na spodzie wykładamy masę "serową". Mango miksujemy na jednolity mus. Rozsmarowujemy cienką warstwę na cieście. Schładzamy min. 1 - 1,5 h w lodówce
Polubili:
edi77711
agaczechowicz
Użytkownicy także przypinają:
sylwia2137
dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/kuchnia-w-kolorze-zoltym-sernik-i-chipsy-z-dyni,98406.html