Więcej zszywek ze źródła

pysznoscislodkosci.blogspot.com

Mini ciasteczka z ciasta fr... Francuskie kwiatuszki 


  ... Sernik gotowany na biszkopc... Pianka na biszkoptach 


  ... Sernik królewski 

 Ciasto:... Ambrozja 


    2 litry mle... Karpatka z malinami 

 Cias... Makowa panienka 

 Biszkopt... Tort z owocami 


Biszkopt:...

Sernik drezdeński


Ciasto kruche:

2 szkl. mąki pszennej
3 żółtka
3/4 szkl. cukru
3/4 kostki margaryny
2-3 łyżeczki proszku do pieczenia


Masa serowa:

2 jaja
150 g cukru
1/4 łyżeczki soli
skórka otarta z pół cytryny
1 kg twarogu półtłustego(z wiaderka)
1 op.cukru wanilinowego
1,5 opakowania budyniu śmietankowego


Masa budyniowa:

1 budyń śmietankowy
375 ml mleka
5 jaj
150 g margaryny
150 g cukru
szczypta soli

Ciasto kruche szybko wyrabiamy
i wkładamy do lodówki.

Gotujemy budyń z mleka i cukru.
Zaraz po ugotowaniu wrzucamy pokrojoną
margarynę i mieszamy by się rozpuściła.
Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia.

Schłodzone kruche ciasto równą warstwą wykładamy na wysmarowaną i oprószoną mąką blaszkę.

Masa serowa:
Całe jaja, cukier, cukier wanilinowy i sól miksujemy. Powoli po łyżce wrzucamy twaróg.
Gdy masa będzie pulchna wsypujemy proszek
budyniowy. Masę wylewamy na kruche ciasto.

Do zimnego budyniu dodajemy 5 żółtek i miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę i ostrożnie dodajemy do masy budyniowej.
Tą masę wylewamy na masę twarogową.

Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 200 stopni C.

Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Sernik przechowujemy w lodówce.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
bachnaxd

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY