Więcej zszywek ze źródła

pysznoscislodkosci.blogspot.com

Mini ciasteczka z ciasta fr... Francuskie kwiatuszki 


  ... Sernik gotowany na biszkopc... Pianka na biszkoptach 


  ... Sernik królewski 

 Ciasto:... Ambrozja 


    2 litry mle... Karpatka z malinami 

 Cias... Makowa panienka 

 Biszkopt... Tort z owocami 


Biszkopt:...

Sernik krakowski


Ciasto:

2 szkl. mąki
0,5 szkl. cukru pudru
20 dag zimnego masła
3 żółtka
zapach waniliowy


Z podanych składników zagniatamy ciasto.
Owijamy w folię spożywczą
i wkładamy na godzinę do lodówki.

Masa serowa:

1 kg trzykrotnie mielonego tłustego twarogu
8 jajek
20 dag margaryny "Kasia"
1 szkl. cukru pudru
1 szkl. drobnego cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 cukry wanilinowe
3 łyżki śmietany kremówki
rodzynki
skórka cytrynowa



Masło ucieramy z cukrem pudrem
i cukrem wanilinowym na puszysty krem.
Dodajemy po jednym żółtku i porcji sera.
Wlewamy rozmieszaną w śmietance
mąkę ziemniaczaną i miksujemy.
Dodajemy rodzynki i skórkę cytrynową.
Białka ubijamy na sztywną pianę
i stopniowo dodajemy pozostały cukier.
Pianę przekładamy do masy serowej
i delikatnie mieszamy.
Ciasto rozwałkowujemy i 3/4 przenosimy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na ciasto wylewamy masę serową.
Pozostałe ciasto cienko rozwałkowujemy,
wycinamy z niego paseczki
i układamy z nich na masie serowej kratkę.
Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni
ok. 70 minut.
Sernik zostawiamy w piekarniku do wystudzenia.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
marta1711

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY