Więcej zszywek ze źródła

pysznoscislodkosci.blogspot.com

Mini ciasteczka z ciasta fr... Francuskie kwiatuszki 


  ... Sernik gotowany na biszkopc... Pianka na biszkoptach 


  ... Sernik królewski 

 Ciasto:... Ambrozja 


    2 litry mle... Karpatka z malinami 

 Cias... Makowa panienka 

 Biszkopt... Tort z owocami 


Biszkopt:...

Sernik królewski


Ciasto:

25 dag mąki pszennej
10 dag cukru pudru
2 łyżki kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
10 dag masła
1 łyżeczka smalcu
2 jajka
2 łyżki gęstej śmietany


Mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia, masło
i smalec wyrabiamy na kruszonkę.
Dodajemy jajka i śmietanę.
Zagniatamy dokładnie ciasto
i dzielimy je na dwie równe części.
Zawijamy w folię
i schładzamy w zamrażalniku przez godzinę.

Masa serowa:

1 kg sera
15 dag masła
6 jajek
1 szklanka cukru
1 op. cukru wanilinowego
1 łyżka budyniu
1 łyżka mąki tortowej


Masła roztapiamy i studzimy.
Do lekko ubitych białek dodajemy żółtka.
Stopniowo dodajemy cukier, mąkę, budyń i ostudzone masło.
Na koniec dodajemy twaróg.
Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 50 minut.Ciasto studzimy 10 minut w zamkniętym piekarniku.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
bachnaxd
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY