Więcej zszywek z tablicy

PYSZNOŚCI

Sernik krówkowy
Spód:
100g ...
Pycha dziewczyny! polecam :)
* Lekki Mus Czekoladowy *
Ciasto czekoladowe z kremem...
Sernik krówkowy z czekoladą...
Kukułkowa gorąca czekolada
TRADYCYJNY MURZYNEK, WILGOT...
sernik z musem z kiwi
Bananowy deser
Składniki:
-...
mysweetworld.pl OBŁĘDNE CIA...
Ciasto z bananami i czekola...
Domowy budyń waniliowy z mu...
Ciastka podwójnie czekolado...
Sernik "STRACIATELLA&q...
Najprostszy, śmietankowy se...
OBŁĘDNY SERNIK ŚMIETANKOWY!...
Ciasto Jamajka

(Przepis po...
Kostka królowej { ciasto be...
błyskawiczne bułeczki śniad...
Ciasto Snikers bez pieczenia
Zakręcone drożdżówki

Skład...
ROGALIKI DROŻDŻOWE Z NADZIE...
Wzięła trzy składniki i zro...
Sernik z jogurtów greckich
...
Ciasto z bananami i kremem ...
Ciasto „kukułka”, najlepszy...

Więcej zszywek ze źródła

kobieceinspiracje.pl

Babka cytrynowa Piękne rzęsy Problemy żołądkowe Awokado Placuszki z kurczakiem i wa... Oszukany kebab róż+szary all in black Mini tortille. W sam raz ja...

Sernik krówkowy

Spód:
100g margaryny
50g cukru
10g kakao
160g mąki pszennej
1 małe jajko
1 mała łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa:
400g krówek
200 ml mleka
700 g twarogu z wiaderka dobrej jakości
3 jajka
85g cukru
1 op. budyniu śmietankowego bez cukru
Dodatkowo:
kakao do dekoracji

CZAS PRZYGOTOWANIA: 150 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI

1. Z podanych składników na spód zagniatamy jednolite ciasto. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wyklejamy ciastem (dno + boki mniej więcej do połowy), nakłuwamy gęsto widelcem. Wkładamy do lodówki na czas przygotowania reszty składników.

2. Krówki siekamy na małe kawałki. 300 g przekładamy do garnka, zalewamy mlekiem i wstawiamy na kuchenkę. Gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając, aż do rozpuszczenia cukierków. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia (żeby przyspieszyć ten proces, możecie włożyć garnek z mlekiem do garnka z lodowatą wodą i często mieszać).

3. Do misy miksera wrzucamy twaróg, cukier i jajka i zaczynamy ubijać. Po chwili dodajemy budyń, a następnie powoli wlewamy mleko. Miksujemy na średnich obrotach tylko do połączenia składników, aby zbytnio się nie napowietrzyło. Na koniec wrzucamy resztę posiekanych krówek i delikatnie mieszamy.

4. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Masę przelewamy na schłodzony spód, wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 60 minut, aż środek będzie sprężysty, a boki lekko zarumienione. Sernik studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie wkładamy na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki. Schłodzony sernik dekorujemy kakao. Smacznego! :)

Zszywka przypięta także na tablicach:
gotowanie ciasta ***Gold*** Kuchnia +131 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: