"Harry Potter i Kamień Filozoficzny"- recenzja książki J.K. Rowling


Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Składniki: Spód: * 160 g he...
Waniliowe ptasie mleczko w ...
Słodkości <3 Raz spróbuj...
Ciasto latte machiato ♥♥♥ W...
Placki po węgiersku ♥♥♥ Naj...
Krakersik ♥♥♥ Pyszny bez pi...
Sałatka warstwowa z brokułe...
Mini tortille♥♥♥ Super pomy...
SERNIK SNICKERS! <3
mus Kinder Bueno <3
<...
SKŁADNIKI:

na trzy całkiem...
Bardzo szybki a jeszcze bar...
Przepyszny kurczak w sosie ...
Składniki: •	3 banany, •	40...
Nalewka czekoladowa <3 P...
LIKIER KUKUŁKA ♥♥♥ Dziewczy...
Domowe Malibu&Advocat&a...
Czekoladowy mus z Baileys ♥...
Bardzo szybki a jeszcze bar...
Sernik latte macchiato bez ...
Sernik latte macchiato bez ...
LIKIER Werther's Origi...
Likier Czekoladnica... Idea...
Placki po węgiersku ♥♥♥ Naj...
Kinder Country bez pieczeni...
Sernik latte macchiato bez ...
adusia3009

adusia3009

Dodane 16.12 o 17:28
Obserwuj
Sernik latte macchiato bez pieczenia ♥♥♥ PYCHOTA ♥ Składniki: spód: 12 sztuk okrągłych biszkoptów (lub 60g innych biszkoptów), 40g masła, 2 łyżeczki naparu z kawy, napar kawowy, 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 4 łyżki gorącej wody, masa serowa, 550g gęstego twarogu z wiaderka lub twarogu trzykrotnie zmielonego, 250g śmietanki 30%, 4 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka cukru wanilinowego, 3 łyżeczki żelatyny, 3 łyżki wody, bita śmietana, 150g śmietanki 30%, 1 łyżka cukru pudru, 0,5 łyżeczki żelatyny, 1 łyżka wody... Wykonanie: - z kawy i wody przygotować napar, pozostawić do ostudzenia, - tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, - biszkopty rozdrobnić na piasek, masło rozpuścić i dodać do biszkoptów, wymieszać, dolać 2 łyżeczki naparu kawowego, ponownie wymieszać i wyłożyć na spód tortownicy (jeśli będzie się za bardzo kleić, można zrobić to dłonią lub łyżeczką zamoczoną w zimnej wodzie), schłodzić, - żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie, gdy napęcznieje, podgrzać krótko w kuchence mikrofalowej, pozostawić do lekkiego ostudzenia, - twaróg zmiksować z cukrem, - zimną śmietankę ubić na sztywno, dodać do twarogu, wymieszać łyżką do połączenia się składników, - do żelatyny dodać 1-2 łyżki masy, dokładnie wymieszać, wlać ją do reszty masy, krótko zmiksować, - masę podzielić na dwie równe części, do jednej dodać cukier wanilinowy, krótko wymieszać/zmiksować, do drugiej wlać pozostały napar kawowy, również wymieszać do uzyskania jednolitej masy, - na spód z biszkoptów wyłożyć białą masę twarogową, wyrównać i schłodzić 20-30 minut w lodówce, - po tym czasie wyłożyć masę kawową, wyrównać i ponownie schłodzić, - gdy masa z wierzchu lekko stężeje, ubić zimną śmietankę, pod koniec dodając cukier puder, - żelatynę rozpuścić w łyżce wody, gdy napęcznieje, podgrzać w kuchence mikrofalowej, chwilę ostudzić, - do żelatyny dodać 1-2 łyżki ubitej śmietanki, wymieszać, wlać do bitej śmietany, krótko zmiksować, - bitą śmietanę wyłożyć na wierzch sernika, tworząc łyżką okręgi, aby powstała nieregularna powierzchnia, która ma przypominać mleczną piankę na latte macchiato, - całość ponownie schłodzić, najlepiej przez całą noc...

Sernik latte macchiato bez pieczenia ♥♥♥ PYCHOTA

♥ Składniki: spód: 12 sztuk okrągłych biszkoptów (lub 60g innych biszkoptów), 40g masła, 2 łyżeczki naparu z kawy, napar kawowy, 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 4 łyżki gorącej wody, masa serowa, 550g gęstego twarogu z wiaderka lub twarogu trzykrotnie zmielonego, 250g śmietanki 30%, 4 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka cukru wanilinowego, 3 łyżeczki żelatyny, 3 łyżki wody, bita śmietana, 150g śmietanki 30%, 1 łyżka cukru pudru, 0,5 łyżeczki żelatyny, 1 łyżka wody... Wykonanie: - z kawy i wody przygotować napar, pozostawić do ostudzenia, - tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, - biszkopty rozdrobnić na piasek, masło rozpuścić i dodać do biszkoptów, wymieszać, dolać 2 łyżeczki naparu kawowego, ponownie wymieszać i wyłożyć na spód tortownicy (jeśli będzie się za bardzo kleić, można zrobić to dłonią lub łyżeczką zamoczoną w zimnej wodzie), schłodzić, - żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie, gdy napęcznieje, podgrzać krótko w kuchence mikrofalowej, pozostawić do lekkiego ostudzenia, - twaróg zmiksować z cukrem, - zimną śmietankę ubić na sztywno, dodać do twarogu, wymieszać łyżką do połączenia się składników, - do żelatyny dodać 1-2 łyżki masy, dokładnie wymieszać, wlać ją do reszty masy, krótko zmiksować, - masę podzielić na dwie równe części, do jednej dodać cukier wanilinowy, krótko wymieszać/zmiksować, do drugiej wlać pozostały napar kawowy, również wymieszać do uzyskania jednolitej masy, - na spód z biszkoptów wyłożyć białą masę twarogową, wyrównać i schłodzić 20-30 minut w lodówce, - po tym czasie wyłożyć masę kawową, wyrównać i ponownie schłodzić, - gdy masa z wierzchu lekko stężeje, ubić zimną śmietankę, pod koniec dodając cukier puder, - żelatynę rozpuścić w łyżce wody, gdy napęcznieje, podgrzać w kuchence mikrofalowej, chwilę ostudzić, - do żelatyny dodać 1-2 łyżki ubitej śmietanki, wymieszać, wlać do bitej śmietany, krótko zmiksować, - bitą śmietanę wyłożyć na wierzch sernika, tworząc łyżką okręgi, aby powstała nieregularna powierzchnia, która ma przypominać mleczną piankę na latte macchiato, - całość ponownie schłodzić, najlepiej przez całą noc...

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: