Więcej zszywek z tablicy

Smacznie

SERNIK MASCARPONE Z TOFFI I...
Kurczakowa sałatka z pieroż...
nie_legalna_dziewczy

nie_legalna_dziewczy

Dodane 8.07 o 10:26
Obserwuj
SERNIK MASCARPONE Z TOFFI I CZEKOLADĄ

• Spód: • 100 g czekolady mlecznej, • 100 g czekolady gorzkiej, • 2 łyżki masła

• Masa: • 500 g serka mascarpone, • 250 ml kremówki 36%, • 3 łyżki cukru pudru, • 3 łyżeczki cukru waniliowego

 • Karmel: • 250 g mleka skondensowanego słodzonego (ugotowanego wcześniej), • 1 łyżka masła, • 150 g orzeszków ziemnych niesolonych, 

• Polewa: • 100 g czekolady mlecznej, • 100 g czekolady gorzkiej, • 250 ml kremówki 36%



Dno tortownicy, o średnicy 20 cm, wyłożyć papierem do pieczenia i wstawić na kilka minut do zamrażarki. Czekolady podzielić na cząstki i roztopić w kąpieli wodnej z masłem. Lekko przestudzić i wylać na dno torownicy. Przy pomocy szpatułki szybko i równomiernie rozprowadzić po dnie formy. Ponownie wstawić do zamrażarki aż czekolada zastygnie. Kremówkę ubić mikserem na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy,odstawić. Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodać ubitą kremówkę i połączyć. Gotową masę wyłożyć na czekoladowy spód. Na wierzch ułożyć orzeszki ziemne i lekko 
docisnąć. Całość wstawić do lodówki. Ugotowane mleko skondensowane rozgrzać z masłem do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Całość wyłożyć 
na ciasto przykrywając orzeszki. Dobrze schłodzić. Czekolady podzielić na cząstki i roztopić w kąpieli wodnej, w tym samym czasie, na małym ogniu 
podgrzewać kremówkę, cały czas mieszając. Śmietanę dodać do masy czekoladowej i szybko 
wymieszać do uzyskania gładkiego kremu. Masą czekoladową pokryć warstwę 
karmelu na cieście. Schłodzić w lodówce.

SERNIK MASCARPONE Z TOFFI I CZEKOLADĄ


• Spód: • 100 g czekolady mlecznej, • 100 g czekolady gorzkiej, • 2 łyżki masła

• Masa: • 500 g serka mascarpone, • 250 ml kremówki 36%, • 3 łyżki cukru pudru, • 3 łyżeczki cukru waniliowego

• Karmel: • 250 g mleka skondensowanego słodzonego (ugotowanego wcześniej), • 1 łyżka masła, • 150 g orzeszków ziemnych niesolonych,

• Polewa: • 100 g czekolady mlecznej, • 100 g czekolady gorzkiej, • 250 ml kremówki 36%



Dno tortownicy, o średnicy 20 cm, wyłożyć papierem do pieczenia i wstawić na kilka minut do zamrażarki. Czekolady podzielić na cząstki i roztopić w kąpieli wodnej z masłem. Lekko przestudzić i wylać na dno torownicy. Przy pomocy szpatułki szybko i równomiernie rozprowadzić po dnie formy. Ponownie wstawić do zamrażarki aż czekolada zastygnie. Kremówkę ubić mikserem na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy,odstawić. Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodać ubitą kremówkę i połączyć. Gotową masę wyłożyć na czekoladowy spód. Na wierzch ułożyć orzeszki ziemne i lekko 
docisnąć. Całość wstawić do lodówki. Ugotowane mleko skondensowane rozgrzać z masłem do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Całość wyłożyć 
na ciasto przykrywając orzeszki. Dobrze schłodzić. Czekolady podzielić na cząstki i roztopić w kąpieli wodnej, w tym samym czasie, na małym ogniu 
podgrzewać kremówkę, cały czas mieszając. Śmietanę dodać do masy czekoladowej i szybko 
wymieszać do uzyskania gładkiego kremu. Masą czekoladową pokryć warstwę 
karmelu na cieście. Schłodzić w lodówce.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
arkanymody
mopi83
kasia25193
paula08
shane00
Kei8
Sparco
kariza87
fashiontime
blondeee

oraz 118 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY