Człowiek w średniowieczu: "Legenda św. Aleksym", "Boska komedia"


Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia! :)

#tort #chrzest #nakedtort
Krewetki z czosnkiem i chili
Ciasto bezowe z kremem i po...
Sernik z karmelem i popcornem
orcik urodzinowy
Chinkali 2 Chinkali rewelac...
Ciasto knoppers na herbatni...
MALINOWA CHMURKA
Tarta z owocami lata i muse...
Deser z bezów, masy kajmako...
Rurki z kremem mascarpone
Snickers ciasto – gotowe w ...
Przepyszne babeczki tiramis...
"Góra lodowa"
SERNIK MASCARPONE Z TOFFI I...
Tort truskawkowy z galaretką
TORT bezowy z karmelowym kr...
Wołowina z żurawiną
Sałatka z winogronami i moz...
Składniki (na 4 porcje): - ...
babeczki
idealne ciasto na pierogi
S...
BISZKOPT

W tortownicy o śr...
Najlepsze placki owsiane FI...
Kokosowiec z kajmakiem
Sałatka makaronowa z kurcza...
asiunia388

asiunia388 od nie_legalna_dziewczy

Dodane 13.07 o 14:58
Obserwuj
SERNIK MASCARPONE Z TOFFI I CZEKOLADĄ • Spód: • 100 g czekolady mlecznej, • 100 g czekolady gorzkiej, • 2 łyżki masła • Masa: • 500 g serka mascarpone, • 250 ml kremówki 36%, • 3 łyżki cukru pudru, • 3 łyżeczki cukru waniliowego • Karmel: • 250 g mleka skondensowanego słodzonego (ugotowanego wcześniej), • 1 łyżka masła, • 150 g orzeszków ziemnych niesolonych, • Polewa: • 100 g czekolady mlecznej, • 100 g czekolady gorzkiej, • 250 ml kremówki 36% Dno tortownicy, o średnicy 20 cm, wyłożyć papierem do pieczenia i wstawić na kilka minut do zamrażarki. Czekolady podzielić na cząstki i roztopić w kąpieli wodnej z masłem. Lekko przestudzić i wylać na dno torownicy. Przy pomocy szpatułki szybko i równomiernie rozprowadzić po dnie formy. Ponownie wstawić do zamrażarki aż czekolada zastygnie. Kremówkę ubić mikserem na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy,odstawić. Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodać ubitą kremówkę i połączyć. Gotową masę wyłożyć na czekoladowy spód. Na wierzch ułożyć orzeszki ziemne i lekko  docisnąć. Całość wstawić do lodówki. Ugotowane mleko skondensowane rozgrzać z masłem do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Całość wyłożyć  na ciasto przykrywając orzeszki. Dobrze schłodzić. Czekolady podzielić na cząstki i roztopić w kąpieli wodnej, w tym samym czasie, na małym ogniu  podgrzewać kremówkę, cały czas mieszając. Śmietanę dodać do masy czekoladowej i szybko  wymieszać do uzyskania gładkiego kremu. Masą czekoladową pokryć warstwę  karmelu na cieście. Schłodzić w lodówce.

SERNIK MASCARPONE Z TOFFI I CZEKOLADĄ • Spód: •

100 g czekolady mlecznej, • 100 g czekolady gorzkiej, • 2 łyżki masła • Masa: • 500 g serka mascarpone, • 250 ml kremówki 36%, • 3 łyżki cukru pudru, • 3 łyżeczki cukru waniliowego • Karmel: • 250 g mleka skondensowanego słodzonego (ugotowanego wcześniej), • 1 łyżka masła, • 150 g orzeszków ziemnych niesolonych, • Polewa: • 100 g czekolady mlecznej, • 100 g czekolady gorzkiej, • 250 ml kremówki 36% Dno tortownicy, o średnicy 20 cm, wyłożyć papierem do pieczenia i wstawić na kilka minut do zamrażarki. Czekolady podzielić na cząstki i roztopić w kąpieli wodnej z masłem. Lekko przestudzić i wylać na dno torownicy. Przy pomocy szpatułki szybko i równomiernie rozprowadzić po dnie formy. Ponownie wstawić do zamrażarki aż czekolada zastygnie. Kremówkę ubić mikserem na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy,odstawić. Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodać ubitą kremówkę i połączyć. Gotową masę wyłożyć na czekoladowy spód. Na wierzch ułożyć orzeszki ziemne i lekko  docisnąć. Całość wstawić do lodówki. Ugotowane mleko skondensowane rozgrzać z masłem do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Całość wyłożyć  na ciasto przykrywając orzeszki. Dobrze schłodzić. Czekolady podzielić na cząstki i roztopić w kąpieli wodnej, w tym samym czasie, na małym ogniu  podgrzewać kremówkę, cały czas mieszając. Śmietanę dodać do masy czekoladowej i szybko  wymieszać do uzyskania gładkiego kremu. Masą czekoladową pokryć warstwę  karmelu na cieście. Schłodzić w lodówce.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: