Więcej zszywek ze źródła

www.knurr.pl

Prosty, naturalny i skutecz... Ciasto, które wygląda i sma... Prawdopodobnie najlepszy ke... Chleb pięknie wyrasta, jest... Tak pysznej sałatki z burac... Niesamowicie pyszna, lekko ... Całej rodzinie smakowała ta... Wspaniały pomysł na cukinię... Świetny przepis na aromatyc...
kawka1

kawka1

Dodane 5.10 o 19:29 z

www.knurr.pl

Obserwuj

Sernik na zimno z porzeczkami



1 opakowanie okrągłych biszkoptów (120 g)
1 kg twarogu sernikowego w wiaderku
1 i 1/3 szklanki cukru pudru
4 łyżki żelatyny
1/2 szklanki wrzątku
ok. 400 g porzeczek czerwonych i białych
1 galaretka przezroczysta agrestowa
forma: 36x21 cm

Żelatynę rozpuszczamy dokładnie w 1/2 szklanki wrzątku, zostawiamy do całkowitego wystudzenia.

2. Spód formy wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim biszkopty.

3. Ser miksujemy z cukrem pudrem na jednolitą masę. Powoli cały czas miksując wlewamy ostudzoną całkowicie żelatynę.

4. Masę serową wykładamy na biszkopty. Wierzch wyrównujemy łyżką. Na masie gęsto układamy porzeczki.

5. Ciasto wkładamy do lodówki. Przygotowujemy galaretkę wg przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć, wylewamy ją na ciasto. Całość ponownie wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia (na kilka godzin).

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: