Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Sernik obłędnie kokosowy


...
Muffinki bez mąki
Trufle pomarańczowe
6 PRZEPISÓW NA ZDROWE POSIŁ...
Lista zdrowych deserów bez ...
Jaglanka kokosowa z malinam...
placki od Ewki Chodakowskie...
3 kilo mniej :) przepis w k...
Kokosowa przyjemność :) Prz...
FIT Owsiane batoniki z bana...
Domowa chałwa - dwa składni...
Pieczony sernik z masłem or...
ciastka robi się bardzo pro...
Chińskie pierożki dim sum z...
awokado zapiekane z jajkiem...
Ciasto jogurtowe z borówkam...
Curry z kurczakiem, warzywa...
Praliny kokosowe
 Przepis:
...
Kolejne pyszne fit słodkośc...
Śniadanie białkowo tłuszczo...
batoniki owsiane do dziabni...
Fit ciasteczka bananowo-ows...
delikatne Pankejki z kaszą ...
nocna owsianka z lodówki

p...
Bananowy omlet
Ewy Chodakow...
ROLADA BEZOWA Z MALINAMI
kaarolaa_a

kaarolaa_a od wiki930

Dodane 15.05 o 11:56
Obserwuj
Sernik obłędnie kokosowy


Składniki na spód:
220g ciasteczek owsianych lub pełnoziarnistych
100g wiórków kokosowych
50g gorzkiej czekolady
100g masła

Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Ciasteczka zmiksować dokładnie malakserem. Dodać pozostałe składniki i zmiksować raz jeszcze. Dno tortownicy (24cm) wyłożyć dokładnie papierem do pieczenia. Spód wylepić masa ciasteczkową i wstawić do lodówki.


Składniki na pastę kokosową:
200g wiórków kokosowych
3 łyżki cukru pudru


Wiórki miksować dokładnie malakserem ok. 1-2 minuty. Gdy staną się mokre i lepkie dodać cukier i miksować kolejne 2 minuty. Całość powinna nabrać konsystencji gęstej śmietany.


Składniki na masę serową:
700g tłustego twarogu zmielonego trzykrotnie (może być też ser sernikowy)
400ml mleka kokosowego
200ml śmietany kremówki
4 jajka
100g białej czekolady (rozpuszczonej w kąpieli wodnej i przestudzonej)
pasta kokosowa (ta wcześniej przygotowana)
1 szkl. cukru pudru
100g wiórków kokosowych


Wszystkie składniki bardzo dokładnie zmiksować. Na koniec dodać czekoladę i wiórki kokosowe i zmiksować raz jeszcze. Masę serową wylać na ciasteczkowy spód.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 50 minut w temp 160-165 stopni (na dolnej półce umieścić blaszkę z wodą). Po tym czasie piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i wystudzić sernik. Gdy będzie już zimny wstawić na noc do lodówki.


Składniki na krem:
200ml śmietany kremówki
100g serka sernikowego lub homogenizowanego
1-2 łyżki cukru pudru
ewentualnie śmietan fix w razie potrzeby
50g płatków kokosowych do dekoracji
8 szt. pralin raffaello do dekoracji


Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder do smaku. Serek wmiksować delikatnie. Kremem posmarować wierzch sernika. Udekorować płatkami kokosowymi i pralinami oraz listkami mięty. Smacznego :)

Sernik obłędnie kokosowy



Składniki na spód:
220g ciasteczek owsianych lub pełnoziarnistych
100g wiórków kokosowych
50g gorzkiej czekolady
100g masła

Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Ciasteczka zmiksować dokładnie malakserem. Dodać pozostałe składniki i zmiksować raz jeszcze. Dno tortownicy (24cm) wyłożyć dokładnie papierem do pieczenia. Spód wylepić masa ciasteczkową i wstawić do lodówki.


Składniki na pastę kokosową:
200g wiórków kokosowych
3 łyżki cukru pudru


Wiórki miksować dokładnie malakserem ok. 1-2 minuty. Gdy staną się mokre i lepkie dodać cukier i miksować kolejne 2 minuty. Całość powinna nabrać konsystencji gęstej śmietany.


Składniki na masę serową:
700g tłustego twarogu zmielonego trzykrotnie (może być też ser sernikowy)
400ml mleka kokosowego
200ml śmietany kremówki
4 jajka
100g białej czekolady (rozpuszczonej w kąpieli wodnej i przestudzonej)
pasta kokosowa (ta wcześniej przygotowana)
1 szkl. cukru pudru
100g wiórków kokosowych


Wszystkie składniki bardzo dokładnie zmiksować. Na koniec dodać czekoladę i wiórki kokosowe i zmiksować raz jeszcze. Masę serową wylać na ciasteczkowy spód.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 50 minut w temp 160-165 stopni (na dolnej półce umieścić blaszkę z wodą). Po tym czasie piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i wystudzić sernik. Gdy będzie już zimny wstawić na noc do lodówki.


Składniki na krem:
200ml śmietany kremówki
100g serka sernikowego lub homogenizowanego
1-2 łyżki cukru pudru
ewentualnie śmietan fix w razie potrzeby
50g płatków kokosowych do dekoracji
8 szt. pralin raffaello do dekoracji


Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder do smaku. Serek wmiksować delikatnie. Kremem posmarować wierzch sernika. Udekorować płatkami kokosowymi i pralinami oraz listkami mięty. Smacznego :)

Zszywka przypięta także na tablicach:

Kuchnia

SERNIK

jedzenie!

senniki, serniczki

+172 innych
Zgłoś naruszenie

oksik

dużo tej kremówki może zrobię bez górnej warstwy

 |  15.05 o 21:56   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: