Więcej zszywek z tablicy

food

Prosty sernik na zimno z bi...
Zakręcone drożdżówki Składn...
Omlet z szynką i pieczarkam...
zupa koperkowa - świetna na...
Pigwówka – nalewka z pigwowca
pomysłowe desery
Kanapka szefa – czyli mąż w...
krem bananowo migdałowy-baza
Nutella biała z jabłek
Pyszna salatka idealna do g...
___m
mniam
Przekąska roladki ciasto fr...
idealne na impreze koreczki...
sałatka cezar przepis po kl...
Biszkopt pieczony według te...
SUPER PROSTE PRZEKĄSKI - FA...
babka z czekoladą chyba mni...
Sałatka meksykańska sałatka...
Sałatka toscani (przepis po...
Chrupiąca tarta z cukinią. ...
Muffiny - Przepis podstawowy
Pijana śliwka Składniki: bi...
Sernik Raffaello na zimno :...
roladki
roladki z tortilli
agatek2008

agatek2008 od agoosia69

Dodane 8.08 o 9:47
Obserwuj
Sernik Raffaello na zimno :) Składniki: Spód: • 100 g wafelków kokosowych w białej czekoladzie typu princessa Masa kokosowa: • 250 g serka mascarpone • 1 i 1/2 szklanki (225 g) cukru pudru • 2 puszki mleka kokosowego (2 x 400 ml) • 250 g twarogu sernikowego lub jogurtu greckiego • 200 g białej czekolady • 4 łyżki likieru amaretto • 6 łyżek likieru kokosowego (np. domowego) • 2 i 1/2 łyżki żelatyny + 3 łyżki wody Dekoracja: • około 50 g wiórków kokosowych • opcjonalnie: gotowe pralinki kokosowe, obrane migdały Przygotowanie: Wafelki pokruszyć i wyłożyć równą warstwą na spód tortownicy o średnicy 24-25 cm, nie trzeba uklepywać. Serek mascarpone ubić z cukrem pudrem (około 1-2 minuty, do podwojenia objętości), jeśli nie mamy miksera możemy użyć trzepaczki lub rózgi. Teraz kolejno będziemy dodawać resztę składników za każdym razem mieszając trzepaczką. Dodać twaróg i używając trzepaczki energicznie mieszać aż masa będzie jednolita, dodać mleko kokosowe i powtórzyć połączenie składników za pomocą trzepaczki. Czekoladę roztopić i stopniowo, po łyżce, dodawać do niej masę kokosową (w ten sposób dodać około 6-7 łyżek masy kokosowej), wraz z każdą dodaną łyżką mieszać czekoladę trzepaczką. Dopiero taką zahartowaną czekoladę dodać do reszty masy i wymieszać trzepaczką. Dodać likiery a następnie żelatynę: najpierw namoczyć żelatynę w zimnej wodzie (10 minut), najlepiej w metalowym garnuszku, później na małym ogniu podgrzewać mieszając aż żelatyna całkowicie się rozpuści, nie zagotowywać. Dodawać do niej po łyżce masę kokosową (w sumie około 6-7 łyżek) za każdym razem mieszając, postępujemy tak samo jak w przypadku dodawania białej czekolady. Po dodaniu likieru i żelatyny masę wymieszać i łyżką wyłożyć na wafelki (nie wylewać na raz całej masy bo wafelki się przemieszają). Wstawić do lodówki na kilka godzin. Gdy deser będzie całkowicie zastygnięty, obkroić nożem i zdjąć obręcz. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi i udekorować migdałami lub pralinkami. Smacznego :)

Sernik Raffaello na zimno :) Składniki: Spód: •

100 g wafelków kokosowych w białej czekoladzie typu princessa Masa kokosowa: • 250 g serka mascarpone • 1 i 1/2 szklanki (225 g) cukru pudru • 2 puszki mleka kokosowego (2 x 400 ml) • 250 g twarogu sernikowego lub jogurtu greckiego • 200 g białej czekolady • 4 łyżki likieru amaretto • 6 łyżek likieru kokosowego (np. domowego) • 2 i 1/2 łyżki żelatyny + 3 łyżki wody Dekoracja: • około 50 g wiórków kokosowych • opcjonalnie: gotowe pralinki kokosowe, obrane migdały Przygotowanie: Wafelki pokruszyć i wyłożyć równą warstwą na spód tortownicy o średnicy 24-25 cm, nie trzeba uklepywać. Serek mascarpone ubić z cukrem pudrem (około 1-2 minuty, do podwojenia objętości), jeśli nie mamy miksera możemy użyć trzepaczki lub rózgi. Teraz kolejno będziemy dodawać resztę składników za każdym razem mieszając trzepaczką. Dodać twaróg i używając trzepaczki energicznie mieszać aż masa będzie jednolita, dodać mleko kokosowe i powtórzyć połączenie składników za pomocą trzepaczki. Czekoladę roztopić i stopniowo, po łyżce, dodawać do niej masę kokosową (w ten sposób dodać około 6-7 łyżek masy kokosowej), wraz z każdą dodaną łyżką mieszać czekoladę trzepaczką. Dopiero taką zahartowaną czekoladę dodać do reszty masy i wymieszać trzepaczką. Dodać likiery a następnie żelatynę: najpierw namoczyć żelatynę w zimnej wodzie (10 minut), najlepiej w metalowym garnuszku, później na małym ogniu podgrzewać mieszając aż żelatyna całkowicie się rozpuści, nie zagotowywać. Dodawać do niej po łyżce masę kokosową (w sumie około 6-7 łyżek) za każdym razem mieszając, postępujemy tak samo jak w przypadku dodawania białej czekolady. Po dodaniu likieru i żelatyny masę wymieszać i łyżką wyłożyć na wafelki (nie wylewać na raz całej masy bo wafelki się przemieszają). Wstawić do lodówki na kilka godzin. Gdy deser będzie całkowicie zastygnięty, obkroić nożem i zdjąć obręcz. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi i udekorować migdałami lub pralinkami. Smacznego :)

Zszywka przypięta także na tablicach:

Pomysły

Pomysły

Kuchnia

Przepisy

+540 innych
Zgłoś naruszenie

iwoo

najlepsiejszy <3

 |  3.01 o 15:46  

konto-usunięte

robiłam na święta *.* wszystkim smakował bardzo :D <dumna z siebie> hihihi :D POLECAM ! mimo, że dodałam tylko likier kokosowy... był mega pyszny omniomniom <3

 |  28.12 o 12:55  

aniuska240193

naprawdę polecam jest przepyszny i mogłoby się wydawać, że mega słodki, a wcale tak nie jest. Jest akurat :)

1  |  20.12 o 21:21  

ania4723

ooo może być pyszny

 |  12.12 o 9:15  

Nicolee18

Trzeba będzie spróbować to zrobić, nie wydaje się trudny, a wygląda super.

 |  9.12 o 19:27  

karolina_95

muszę spróbować;p wygląda genialnie!

1  |  8.12 o 8:41  

cziiis

zjadłabym *________*

5  |  7.12 o 13:41  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: