Więcej zszywek z tablicy

Desery :)

Miękkie pierniczki "la...
Kinder Country Składniki 35...
Składniki na około 1000 ml ...
Orzechowiec z gotowanym ser...
Biszkopt z jagodami i galar...
tęczowe ciacho
Batony energetyczne (bez mą...
:):):)
krem jaglany rafaello
Skład...
Do dekoracji tortów - z but...
Czekoladowa lasagne! mniam....
Sernik w mikrofalówce
Leche Frita czyli smażone m...
Ciasto chałwowe 

przepis p...
Przekładaniec chałwowy na h...
Czekoladowo-orzechowa kostk...
Mini serniczki na zimno z k...
Jak zrobić batony bounty?
Sernik latte macchiato bez ...
Banofee pie czekoladowe - c...
Lekkie i kokosowe ptasie &q...
Ciasto z płatkami owsianymi...
Snickers - bez pieczenia

 ...
Sernik Raffaello na zimno :...
serniczek jagodowy :)
3 rodzaje muffinów przepisy...
b_siula

b_siula

Dodane 16.05 o 0:59
Obserwuj
Sernik Raffaello na zimno :)

Składniki:

Spód:
• 100 g wafelków kokosowych w białej czekoladzie typu princessa

Masa kokosowa:
• 250 g serka mascarpone
• 1 i 1/2 szklanki (225 g) cukru pudru
• 2 puszki mleka kokosowego (2 x 400 ml)
• 250 g twarogu sernikowego lub jogurtu greckiego
• 200 g białej czekolady
• 4 łyżki likieru amaretto
• 6 łyżek likieru kokosowego (np. domowego)
• 2 i 1/2 łyżki żelatyny + 3 łyżki wody




Dekoracja:
• około 50 g wiórków kokosowych
• opcjonalnie: gotowe pralinki kokosowe, obrane migdały


Przygotowanie:

Wafelki pokruszyć i wyłożyć równą warstwą na spód tortownicy o średnicy 24-25 cm, nie trzeba uklepywać.
Serek mascarpone ubić z cukrem pudrem (około 1-2 minuty, do podwojenia objętości), jeśli nie mamy miksera możemy użyć trzepaczki lub rózgi. Teraz kolejno będziemy dodawać resztę składników za każdym razem mieszając trzepaczką.
Dodać twaróg i używając trzepaczki energicznie mieszać aż masa będzie jednolita, dodać mleko kokosowe i powtórzyć połączenie składników za pomocą trzepaczki.
Czekoladę roztopić i stopniowo, po łyżce, dodawać do niej masę kokosową (w ten sposób dodać około 6-7 łyżek masy kokosowej), wraz z każdą dodaną łyżką mieszać czekoladę trzepaczką. Dopiero taką zahartowaną czekoladę dodać do reszty masy i wymieszać trzepaczką.
Dodać likiery a następnie żelatynę: najpierw namoczyć żelatynę w zimnej wodzie (10 minut), najlepiej w metalowym garnuszku, później na małym ogniu podgrzewać mieszając aż żelatyna całkowicie się rozpuści, ni...

Sernik Raffaello na zimno :)


Składniki:

Spód:
• 100 g wafelków kokosowych w białej czekoladzie typu princessa

Masa kokosowa:
• 250 g serka mascarpone
• 1 i 1/2 szklanki (225 g) cukru pudru
• 2 puszki mleka kokosowego (2 x 400 ml)
• 250 g twarogu sernikowego lub jogurtu greckiego
• 200 g białej czekolady
• 4 łyżki likieru amaretto
• 6 łyżek likieru kokosowego (np. domowego)
• 2 i 1/2 łyżki żelatyny + 3 łyżki wody




Dekoracja:
• około 50 g wiórków kokosowych
• opcjonalnie: gotowe pralinki kokosowe, obrane migdały


Przygotowanie:

Wafelki pokruszyć i wyłożyć równą warstwą na spód tortownicy o średnicy 24-25 cm, nie trzeba uklepywać.
Serek mascarpone ubić z cukrem pudrem (około 1-2 minuty, do podwojenia objętości), jeśli nie mamy miksera możemy użyć trzepaczki lub rózgi. Teraz kolejno będziemy dodawać resztę składników za każdym razem mieszając trzepaczką.
Dodać twaróg i używając trzepaczki energicznie mieszać aż masa będzie jednolita, dodać mleko kokosowe i powtórzyć połączenie składników za pomocą trzepaczki.
Czekoladę roztopić i stopniowo, po łyżce, dodawać do niej masę kokosową (w ten sposób dodać około 6-7 łyżek masy kokosowej), wraz z każdą dodaną łyżką mieszać czekoladę trzepaczką. Dopiero taką zahartowaną czekoladę dodać do reszty masy i wymieszać trzepaczką.
Dodać likiery a następnie żelatynę: najpierw namoczyć żelatynę w zimnej wodzie (10 minut), najlepiej w metalowym garnuszku, później na małym ogniu podgrzewać mieszając aż żelatyna całkowicie się rozpuści, ni...

Zszywka przypięta także na tablicach:

Ciasta, słodkości i coś do (po)picia

Pomysły

słodkości

Kuchnia xd

+116 innych
Zgłoś naruszenie

kasia_jan

Że ludzie nie rozumieją, że czasem trzeba kliknąć w obrazek i jest to link do źródła strony...

 |  25.05 o 9:36   Pokaż odpowiedzi

konto-usunięte

doda ktoś koniec bo chcę zrobić?

 |  24.05 o 9:34   Pokaż odpowiedzi

zuzana97

ja robilam bardzo podobne. zszywka.pl/p/tarta-rafaello-6514523.html rowniez pyszne tylko mniej skladnikow. polecam . !! Mniom . wszyscy sie zachwycali, :)

 |  1 22.05 o 7:16   Pokaż odpowiedzi

monik77

a mleko kokosowe mozna czyms zastapic?

 |  20.05 o 19:51  

oraaange

Robiłam przedwczoraj i następnym razem dodam zdecydowanie mniej cukru - było strasznie słodkie, aczkolwiek dobre i chcę to powtórzyć :)

 |  19.05 o 7:52  

noemi3

mleko kokosowe ma byc slodkie?

 |  18.05 o 10:23   Pokaż odpowiedzi

mona327

wygląda smakowicie

 |  18.05 o 1:02  

tajlenka

Smaczne polecam :)

 |  17.05 o 20:17  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: