Więcej zszywek z tablicy

Słodko ^.^

sernik SNICKERS Składniki n...
mniam mniam...
Mus dwie czekolady Przepis ...
xxx
Składniki: - 400 g krówek l...
...
LIKIER BANANOWY Bardzo pros...
ciasto "Zmierzch"...
Jogurtowa kawa Składniki 2 ...
Składniki: (2 duże porcje l...
"Przepis jest prosty -...
...
Truskawki w czekoladzie w p...
Ciasto pijana śliwka
FONDANTY KAJMAKOWE.
Czekoladowy Napoleon. Przep...
Domowe Knopersy Składniki :...
Marchwiowe smoothie
Bananowy deser Składniki: -...
Krem Kinder Bueno 100 g orz...
Deser powstaje dosłownie w ...
Dietetyczny i lekki deser z...
Domowy cytrusowy syrop do h...
Domowe toffifee: Składniki:...
Zdrowy pyszny LEKKI owocowy...
Calineczka SKŁADNIKI: -trus...

Więcej zszywek ze źródła

gotujzkasia.pl

Sos serowy. ZEBRA Ciasto zebra


Przepis po k... Sernik z polewą kajmakową i... 0,5 kg czarnych porzeczek
–... Nalewka z czarnych porzeczek Czekoladowa tarta z rabarba... Oreo panna cotta

Przepis p... Składniki na 2 miseczki*:
–...
adriana96

adriana96 od jadzia2662

Dodane 15.03 o 13:20 z

gotujzkasia.pl

Obserwuj

sernik SNICKERS Składniki na spód: – 100 g herbatników

– 30 g masła Składniki na masę: – 1 kg twarogu sernikowego (z wiaderka) – 200 g (5 łyżek) masy krówkowej (kajmak) – 4 jajka – 100 g cukru pudru – 100 g (5 łyżek) mąki – 100 g gorzkiej czekolady – 100 g orzeszków ziemnych (solonych, prażonych) Składniki na wierzch: – 200 g (5 łyżek) masy krówkowej (kajmak) – 3 batoniki Snickers (po 50 g każdy) Herbatniki pokruszyć blenderem (lub przełożyć do woreczka i roztłuc) i wymieszać z roztopionym masłem. Masę o konsystencji mokrego piasku wysypać na dno tortownicy z odpinanym bokiem i docisnąć. Na czas przygotowywania masy wstawić do lodówki. Twaróg zmiksować mikserem z masą krówkową, jajkami, cukrem pudrem i mąką. Nie należy miksować zbyt długo, ponieważ masa napowietrzy się, przez co urośnie w trakcie pieczenia, po czym klapnie na środku. Na koniec dodać posiekaną czekoladę i orzechy i ponownie, krótko zmiksować. Masę wylać na ciasteczkowy spód, uderzyć foremką o blat (aby pozbyć się pęcherzyków powietrza) i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez godzinę. Na niższą półę wstawić naczynie żaroodporne wypełnione wodą. Dzięki temu sernik aż tak nie popęka. Ciasto będzie gotowe jak jego brzegi będą ścięte, a środek lekko galaretowaty – stężeje w trakcie stygnięcia. Wystudzić w uchylonym piekarniku, a następnie wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Schłodzony sernik posmarować masą krówkową i udekorować pokrojonymi batonikami. Masę przed użyciem warto lekko podgrzać, dzięki czemu łatwiej będzie się ją rozsmarowywać.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Przepisy kuchnia Na słodko... Omnomnom :3 +160 innych
Zgłoś naruszenie

sensuell

dziewczyny robiłam. senik bardzo smakował, ale wiele osób mówiło ze zbyt wytrawny. następnym razem tez dodałabym zdecydowanie więcej cukru...

 |  8.04 o 17:28  

opaczynskaula

dziewczyny błagam....ten ser z wiaderka ma tyle z serem wspólnego co nic...weźcie normalny ser i zmielcie go co najmniej 4razy zresztą przeczytajcie sobie na opakowaniu co tam w środku jest...makabra...ja wiem że prościej jest wyciągnąć z wiaderka ale zdrowiej zmielić normalny ;]

3  |  16.03 o 8:39   Pokaż odpowiedzi

Ganja_

Ja w swoim snickersie do wierzchniej masy krówkowej dodaję trochę spirytusu i miksuję krótko do połączenia, dzięki czemu łatwiej się rozmarowuje. Spirytusu w sumie się tak nie wyczuwa (chyba, że za dużo luchniemy;)), ale mimo to ciasto smakuje wyborniej. ;-)

 |  11.03 o 14:52  

daruchaaa

no i dietę szlag trafił! :D

3  |  1.03 o 11:12   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: