Więcej zszywek z tablicy

Food

...
sernik SNICKERS
Składniki n...
...
Biszkopt:
4 jaja
½ szklanki...
Mus czekoladowy

Przepis po...
Szybki deser z oreo 
Ostatn...
MAXI KING CIASTO

SKŁADNIKI...
Składniki: 1 szklanka surow...
2 banany + 1 szklanka płatk...
Mini serniczki z czekoladą
...
Mega słodkie, efektowne cia...
biszkopt:
3 jaja
2 kopiaste...
Stromboli to rodzaj zawijan...
Mini serniczki z brzoskwini...
Mini serniczki na zimno z k...
pralinki
Czas przygotowania: 50 min....
Czekoladki a`la Straciatell...
Domowe bounty

Składniki 
2...
Ferrero rocher
Składniki na...
Miętowe czekoladki
Składnik...
pomysł na... jajko sadzone ...
Makaron i jego rodzaje
Shots
galaretkowe shoty
...

Więcej zszywek ze źródła

gotujzkasia.pl

Sernik fistaszkowy Składnik... ZEBRA Ciasto zebra


Przepis po k... Sernik z polewą kajmakową i... 0,5 kg czarnych porzeczek
–... Nalewka z czarnych porzeczek Czekoladowa tarta z rabarba... Oreo panna cotta

Przepis p... Składniki na 2 miseczki*:
–...
cyklop0711

cyklop0711 od jadzia2662

Dodane 7.03 o 16:09 z

gotujzkasia.pl

Obserwuj

sernik SNICKERS

Składniki na spód:
– 100 g herbatników
– 30 g masła
Składniki na masę:
– 1 kg twarogu sernikowego (z wiaderka)
– 200 g (5 łyżek) masy krówkowej (kajmak)
– 4 jajka
– 100 g cukru pudru
– 100 g (5 łyżek) mąki
– 100 g gorzkiej czekolady
– 100 g orzeszków ziemnych (solonych, prażonych)
Składniki na wierzch:
– 200 g (5 łyżek) masy krówkowej (kajmak)
– 3 batoniki Snickers (po 50 g każdy)
Herbatniki pokruszyć blenderem (lub przełożyć do woreczka i roztłuc) i wymieszać z roztopionym masłem. Masę o konsystencji mokrego piasku wysypać na dno tortownicy z odpinanym bokiem i docisnąć. Na czas przygotowywania masy wstawić do lodówki.
Twaróg zmiksować mikserem z masą krówkową, jajkami, cukrem pudrem i mąką. Nie należy miksować zbyt długo, ponieważ masa napowietrzy się, przez co urośnie w trakcie pieczenia, po czym klapnie na środku. Na koniec dodać posiekaną czekoladę i orzechy i ponownie, krótko zmiksować. Masę wylać na ciasteczkowy spód, uderzyć foremką o blat (aby pozbyć się pęcherzyków powietrza) i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez godzinę. Na niższą półę wstawić naczynie żaroodporne wypełnione wodą. Dzięki temu sernik aż tak nie popęka. Ciasto będzie gotowe jak jego brzegi będą ścięte, a środek lekko galaretowaty – stężeje w trakcie stygnięcia. Wystudzić w uchylonym piekarniku, a następnie wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Schłodzony sernik posmarować masą krówkową i udekorować pokrojonymi batonikami. Masę przed użyciem warto lekko podgrzać, dzięki czemu łatwiej będzie się ją rozsmarowywać.

Zgłoś naruszenie

sensuell

dziewczyny robiłam. senik bardzo smakował, ale wiele osób mówiło ze zbyt wytrawny. następnym razem tez dodałabym zdecydowanie więcej cukru...

8.04 o 17:28       | 

opaczynskaula

dziewczyny błagam....ten ser z wiaderka ma tyle z serem wspólnego co nic...weźcie normalny ser i zmielcie go co najmniej 4razy zresztą przeczytajcie sobie na opakowaniu co tam w środku jest...makabra...ja wiem że prościej jest wyciągnąć z wiaderka ale zdrowiej zmielić normalny ;]

16.03 o 8:39   3  |  Pokaż odpowiedzi

Ganja_

Ja w swoim snickersie do wierzchniej masy krówkowej dodaję trochę spirytusu i miksuję krótko do połączenia, dzięki czemu łatwiej się rozmarowuje. Spirytusu w sumie się tak nie wyczuwa (chyba, że za dużo luchniemy;)), ale mimo to ciasto smakuje wyborniej. ;-)

11.03 o 14:52    | 

daruchaaa

no i dietę szlag trafił! :D

1.03 o 11:12   3  |  Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY