Więcej zszywek ze źródła

ostra-na-slodko.pl

Mozaika BANOFFEE – deser z toffi i ... MAKOWIEC NA BISZKOPCIE - kl... SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I ... CLAFOUTIS Z CZEREŚNIAMI - k... Najlepszy na świecie tort m... Kubeczkowe jogurtowe - eksp... Sorbet arbuzowy MOZAIKA Z KOKOSOWYMI KULAMI...
ecia24

ecia24

Dodane 26.07 o 9:22 z

ostra-na-slodko.pl

Obserwuj

SERNIK STRACIATELLA BEZ PIECZENIA Sernik Straciatella

robi się błyskawicznie i jest niesamowicie łatwy w przygotowaniu. * ser biały 3 x mielony – 750 g * śmietana kremówka 36% – 200 ml * cukier puder – ok. 180-200 g * czekolada mleczna – 100 g * biszkopty okragłe – ok. 30 szt * żelatyna – 2 łyżki * kakao do posypania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Dno tortownicy 24 cm wykładamy połową biszkoptów jeśli są miękkie zostawiamy bez nasączania, jeśli twarde – możemy nasączyć odrobiną słodkiej kawy albo herbaty. Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach zimnej wody, mieszamy, podgrzewamy, ale nie gotujemy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy do zmielonego sera, mieszamy, 1 łyżkę dodajemy do ciepłej żelatyny, a następnie całość wlewamy do masy – wszystko razem dokładnie miksujemy. Wrzucamy posiekaną na kawałki ( mają być większe ) czekoladę i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Całość wylewamy na biszkopty, wyrównujemy, przykrywamy resztą ciastek i obficie posypujemy kakao. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Zgłoś naruszenie

ostrykoldworski

jaki twaróg polecacie do tego sernika?

26.07 o 17:42       |  Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY