kawka1

kawka1

Dodane 16.03 o 15:21
Obserwuj
SERNIK W BEZIE

Składniki:
na sernik:

1 kg sera na sernik
250 g cukru
5 żółtek
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki mleka

na bezę:

5 białek
200 g cukru
1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka octu

na bezę kokosową:

5 białek
200 g cukru
100 g kokosu
1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka octu

na krem:

600 ml śmietanki kremówki
2 łyżki cukru pudru
2 opakowania śmietan-fixu

Przygotować sernik: żółtka utrzeć z cukrem na biało. Nadal ucierając dodawać po trochę sera. Na końcu wlać mąkę ziemniaczaną rozrobioną w mleku. Przełożyć do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia i piec w 180*C około godziny.

Przygotować bezę: białka ubić z cukrem na sztywno. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Tak samo przygotować bezę kokosową i dodać na końcu wiórki kokosowe. Przygotować dwa kawałki papieru do pieczenia o wielkości blaszki, w której piekł się sernik. Wyłożyć na nie ciasta bezowe i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 5 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 140*C i piec około 20 minut, następnie zmniejszyć do 100*C i piec pół godziny. Wystudzić.

Kremówkę ubić z cukrem pudrem i fixami. Na podstawce ułożyć beze kokosową, wyłożyć połowę bitej śmietany i nałożyć wystudzony sernik. Rozsmarować resztę kremu i przykryć bezą. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.

SERNIK W BEZIE


Składniki:
na sernik:

1 kg sera na sernik
250 g cukru
5 żółtek
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki mleka

na bezę:

5 białek
200 g cukru
1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka octu

na bezę kokosową:

5 białek
200 g cukru
100 g kokosu
1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka octu

na krem:

600 ml śmietanki kremówki
2 łyżki cukru pudru
2 opakowania śmietan-fixu

Przygotować sernik: żółtka utrzeć z cukrem na biało. Nadal ucierając dodawać po trochę sera. Na końcu wlać mąkę ziemniaczaną rozrobioną w mleku. Przełożyć do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia i piec w 180*C około godziny.

Przygotować bezę: białka ubić z cukrem na sztywno. Pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i ocet. Tak samo przygotować bezę kokosową i dodać na końcu wiórki kokosowe. Przygotować dwa kawałki papieru do pieczenia o wielkości blaszki, w której piekł się sernik. Wyłożyć na nie ciasta bezowe i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 5 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 140*C i piec około 20 minut, następnie zmniejszyć do 100*C i piec pół godziny. Wystudzić.

Kremówkę ubić z cukrem pudrem i fixami. Na podstawce ułożyć beze kokosową, wyłożyć połowę bitej śmietany i nałożyć wystudzony sernik. Rozsmarować resztę kremu i przykryć bezą. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.

Zszywka przypięta także na tablicach:
serniki słodko kuchnia Pomysły
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: