Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

Krem czekoladowy do tortu
Zielono-biała sałatka warst...
Ciasto   Urok   Wiedźmy
Makaron z grzybami i szpina...
Kakaowy MAKOWIEC z orzecham...
Kotlety Mielone z Warzywami
STEFANKA NA HERBATNIKACH
Sernik kajmakowy
Ciasto wiśnia z kawą
Najlepsze ciasta i ciastecz...
Odchudzone monte z kaszy ja...
Chcesz być fit? Przygotuj p...
Sałatka z kurczakiem i praż...
Ciasto Balladyna
Sałatka piątkowa
Przepyszny obiad dla całej ...
Szarlotka z kremem budyniow...
Biszkoptowa kostka z jagoda...
Cytrynowiec
Ciasto kawowy bananowiec
Ciasto jeżyki
FIT Sałatka z awokado, mozz...
ciasto Lolita (bez pieczenia)
Sylwestrowe Przekąski – TOP...
Wędlina z piersi kurczaka
Kinder Schoko Bons! :o <...

Więcej zszywek ze źródła

kuchniamniam.wordpress.com

... Ptysie z pastą jajeczną Szarlotka z kremem budyniowym Czekoladowy torcik z malino... Lodowy tort z porzeczkami i... Drożdżówki z porzeczkowym b... Naturalna bulionetka warzyw... Ziemniaczana rolada z rybą
... Sernik w biszkopcie z kreme...

Sernik w biszkopcie z kremem malinowym


BISZKOPT KAKAOWY:

3 jajka
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki wrzątku
szczypta soli

SERNIK WANILIOWY:

500 g zmielonego twarogu
250 g serka mascarpone
1/2 szklanki cukru
2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
3 jajka
1 łyżka mąki ziemniaczanej

KREM MALINOWY:

250 g zmielonego twarogu
300 g malin (mogą być mrożone)
1/3 szklanki cukru
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka żelatyny
3 łyżki wody

Składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej.
Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli i ustawiając mikser na najwyższych obrotach, dodawać porcjami cukier. Zmniejszyć obroty do minimum, wlać po jednym żółtku i gorącą wodę. Wyłączyć mikser i wsypać suche składnik. Delikatnie wymieszać łopatką i przelać do formy o wymiarach 21 x 25 cm. Nie należy natłuszczać brzegów, jedynie na dno położyć papier do pieczenia. Piec w 160*C przez 30 min. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Przekroić na 2 równe blaty, uzyskując około 3 łyżek okruchów. Biszkopt lekko nasączyć naparem z mocnej herbaty.

W czasie, kiedy piecze się biszkopt można przygotować sernik. Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Zmielony twaróg, serek mascarpone i cukry zmiksować. Odłożyć 3 łyżki tego słodkiego sera, a do reszty dodać mąkę ziemniaczaną i jajka. Zmiksować, aż wszystkie składniki się połączą. Przelać do formy o wymiarach 21 x25 z wyłożonym papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C. Piec przez około 40 min. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Po wystudzeniu odstawić do lodówki.

Krem malinowy. Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody i odstawić, aż napęcznieje.
Maliny przełożyć do kielicha blendera i zmiksować. Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek. Tak uzyskany mus malinowy przelać do garnka, wsypać cukier i wlać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z 1 łyżką wody. Mieszając zagotować mus. Zdjąć z ognia i dodać napęczniałą żelatynę. Mieszać, aż się rozpuści i odstawić do całkowitego wystudzenia. Należy kontrolować gęstość.
Twaróg zmiksować i połączyć z malinami. Połowę gęstego kremu rozsmarować na biszkopcie, nałożyć sernik, krem malinowy i przykryć drugim biszkoptem. Na wierzchu rozsmarować odłożony, słodki ser i posypać okruchami biszkopta. Ciasto po schłodzeniu można kroić i podawać ze św...

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ulubione przepisy Przepisy ciasta torty +11 innych
Zgłoś naruszenie

Adelind

Ciasto z proszkiem to nie biszkopt

 |  6.11 o 22:30  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: