Więcej zszywek z tablicy

serniki

Sernik z mascarpone
sernik z wiśniami
Łatwy Mega Sernik Jagodowy....
Sernik czekoladowo-kokosowy
Sernik czekoladowo-kokosowy
Sernik rewelacja - stary, n...
Sernik Snikers Składniki SP...
sernik czekoladowo-orzechowy
Prosty sernik na zimno z tr...
Sernik krakowski
Sernik z makiem, mój własny:-)
Sernikobrownie z malinami :...
Sernik z krówką i orzeszkam...
Sernik z czekoladowym kajma...
Sernik japoński
sERNIK POTRÓJNIE CZEKOLADOWY.
Sernik królewski z wiórkami...
Sernik z borówkami amerykań...
Walentynkowy sernik pinacol...
Sernik z jogurtów greckich
Sernik krakowski
   Sernik kremowy z bitą śm...
Sernik z bezą i ananasem – ...
Mini serniczki z czekoladą ...
Sernik przekładany – kuchni...
SERNIK Z KAKAOWYM KRUSZONEM

Więcej zszywek ze źródła

niebonatalerzu.pl

śledzie po kaszubsku Naleśniki z kaszy jaglanej Ciasteczka owsiane z sezame... Sałatka z makaronem Szybkie ciasteczka do kawy Ciasto Prince Polo. Ciasto ... niebo na talerzu: Kruche ci... Sałatka z rukoli w której k... I etap – np. wieczorem
– 40...
Sylwia435

Sylwia435 od safari

Dodane 29.01 o 17:18 z

niebonatalerzu.pl

Obserwuj

Sernik z bezą i ananasem – składniki (na formę

22- 23 cm) : 1 kg trzykrotnie zmielonego, białego sera (może być gotowy, zmielony tzw. wiaderkowy) 200 g masła ( 82%tłuszczu) 200 g cukru pudru 4 żółtka (białka zachować do bezy) 2 całe jajka 2 czubate łyżki skrobi ziemniaczanej lub dwa budynie śmietankowe łyżka cukru waniliowego ew. pół szklanki lub nieco więcej mleka, jeśli ser jest zwarty i suchy puszka ananasa w syropie (400-500g) na bezę: 4 białka 4 czubate łyżki cukru pudru łyżka masła i 3 łyżki tartej bułki do wysypania tortownicy Sernik z bezą i ananasem – przepis Spód formy wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Piekarnik ustawić na 160 stopni. Masło utrzeć z cukrem na jasną, jednolitą masę. Dodawać po łyżce, dwie sera i miksować dalej do połączenia składników. Wmiksować żółtka, całe jajka, cukier waniliowy oraz skrobię ziemniaczaną oraz ewentualnie – mleko. Masę wlać do formy, na wierzchu ułożyć odsączone z zalewy, pokrojone na centymetrowe kawałki ananasa. Z pozostawionych wcześniej białek ubić sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać po łyżce cukru pudru i ubijać aż piana będzie lśniąca. Wyłożyć ją po łyżce na masę serową z ananasem. Nie należy wygładzać jej zbytnio, niech zostanie zwichrowana. Wstawić sernik do całkowicie rozgrzanego piekarnika, piec 15 minut. Zmniejszyć temperaturę do 140 stopni , luźno przykryć sernik arkuszem folii aluminiowej lub papieru do pieczenia i piec ciasto jeszcze godzinę piętnaście minut. Ostudzić ciasto w lekko uchylonym piekarniku.

Zszywka przypięta także na tablicach:
serniki Pomysły
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: