Więcej zszywek z tablicy

Jedzonko :D

Mini serniczki czekoladowe
...
Sernik z jogurtów greckich
...
Kanapka lodowa 

źródło:mar...
Ptasie mleczko
 Składniki:
...
...
SERNIK KRÓWKOWY

Ciasto:
1 ...
Składniki na blachę 28 x 40...
...
ppatrycjaa

ppatrycjaa od Mysza_86

Dodane 20.07 o 13:29
Obserwuj
Sernik z jogurtów greckich
Składniki na masę jogurtową:
3 jogurty greckie po 400 g (ja użyłam tych z Bie….ki :)
8 jajek
¾ szklanki cukru
2 cukry wanilinowe
2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru
3/4 szklanki oleju

Składniki na kruche ciasto:
1,5 szklanki mąki pszennej
125 g margaryny
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 łyżki cukru pudru
2 żółtka
1-2 łyżki kakao

Przygotowanie:
Kruche ciasto:
Margarynę pokroić w kostkę i zagnieść z pozostałymi składnikami.
Gotowe ciasto włożyć do zamrażarki na ok. godzinkę.
Po wyjęciu rozwałkować i wyłożyć na formę, którą wcześniej należy posmarować tłuszczem i obsypać mąką lub bułką tartą.
Włożyć do piekarnika i piec w 180*C ok. 20 minut,
Masa:
Żółtka ubić z cukrami, osobno ubić białka z szczyptą soli na sztywną pianę.
Dodać pianę z białek do żółtek , mieszamy i dodajemy jogurty, budynie śmietankowe i na samym końcu dodajemy olej.
Wymieszać delikatnie łyżką.
Masę jogurtową wylać na podpieczone kruche ciasto.
Piec ok. 60-80 minut w temperaturze 160-170*C.

Polewa czekoladowa:
3 łyżki masła
3łyżki kakao
3łyżki cukru
3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
Masło rozpuścić w rondelku, dodać cukier, kakao i na końcu jogurt. Gotować chwilkę do rozpuszczenia wszystkich składników i połączenia się w kremową masę.

Sernik z jogurtów greckich

Składniki na masę jogurtową:
3 jogurty greckie po 400 g (ja użyłam tych z Bie….ki :)
8 jajek
¾ szklanki cukru
2 cukry wanilinowe
2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru
3/4 szklanki oleju

Składniki na kruche ciasto:
1,5 szklanki mąki pszennej
125 g margaryny
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 łyżki cukru pudru
2 żółtka
1-2 łyżki kakao

Przygotowanie:
Kruche ciasto:
Margarynę pokroić w kostkę i zagnieść z pozostałymi składnikami.
Gotowe ciasto włożyć do zamrażarki na ok. godzinkę.
Po wyjęciu rozwałkować i wyłożyć na formę, którą wcześniej należy posmarować tłuszczem i obsypać mąką lub bułką tartą.
Włożyć do piekarnika i piec w 180*C ok. 20 minut,
Masa:
Żółtka ubić z cukrami, osobno ubić białka z szczyptą soli na sztywną pianę.
Dodać pianę z białek do żółtek , mieszamy i dodajemy jogurty, budynie śmietankowe i na samym końcu dodajemy olej.
Wymieszać delikatnie łyżką.
Masę jogurtową wylać na podpieczone kruche ciasto.
Piec ok. 60-80 minut w temperaturze 160-170*C.

Polewa czekoladowa:
3 łyżki masła
3łyżki kakao
3łyżki cukru
3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
Masło rozpuścić w rondelku, dodać cukier, kakao i na końcu jogurt. Gotować chwilkę do rozpuszczenia wszystkich składników i połączenia się w kremową masę.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

sylwinqq

..

20.12 o 0:33    | 

sanderson

nie wyjdzie zakalec piszecie? :) bo niepokoi mnie ten olej w przepisie :/

4.08 o 18:39    |  Pokaż odpowiedzi

olalola1

paja wyspałam sproszkowane budynie

28.07 o 9:35       | 

olalola1

pelusia robiłam w większej formie 24x34

28.07 o 9:35       | 

dorrotkka90

Właśnie piekę moje pierwsze ciasto :)

25.07 o 15:21    | 

_wiciaak_

pyszny i taki puuszsty mi wyszedł ;3

23.07 o 19:57       | 

olqaaa213

smaczny

18.07 o 13:02       | 

olalola1

smaczny wyszedł polecam do upieczenia ;)

12.07 o 16:04       |  Pokaż odpowiedzi

natalaass

Budynie zagotować czy po prostu wsypać sproszkowany?

12.07 o 14:06    |  Pokaż odpowiedzi

olalola1

wlasnie sie piecze zobaczymy co to wyjdzie ;)

11.07 o 17:59       |  Pokaż odpowiedzi
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY