Więcej zszywek z tablicy

Słodkości

Ciasto-Zemsta teściowej
Kinder Country
Składniki

3...
Kopiec kreta
Pierniczki świąteczne
Strudel z ciasta francuskie...
Marchewkowy miodownik
Pączki pieczone i odchudzon...
Ciasto marchewkowe

Składni...
Mini serniczki na zimno z k...
Ciasto Milka

Składniki na ...
CIASTO Z OWOCAMI, SZYBKIE I...
TRUSKAWKOWO-WANILIOWA ZEBRA...
Princessa Zebra

Składniki:...
Krówka - pyszne karmelowe c...
KRUCHE CIASTO Z JEŻYNAMI I ...
Ciasto ze śliwkami i zalewą...
...
...
Sernik Prince Polo

forma 2...
omnomnomnom
Jagodowe marzenie - mini se...
Miodownik z jabłkami i krem...
Bułeczki drożdżowe z truska...
Szybki deser bananowy

Skła...
Ciasto ucierane z owocami

...
Ciasto prince polo
Aga0311

Aga0311

Dodane 24.05 o 23:13
Obserwuj
Sernik z karmelem

Spód:
-250g masła lub margaryny
-370g herbatników kakaowych

Masa karmelowa:
-1 1/2 szkl cukru
-190ml wody
-250ml kremówki
-80g orzeszków ziemnych solonych

Masa serowa:
-400g serka homogenizowanego naturalnego w temp. pokojowej
-100g białej czekolady
-1/2 szkl cukru pudru
-2/3 szkl kremówki
-4 łyżeczki żelatyny
-ok 4-5 łyżek zimnej wody

Dekoracja:
-mleczna czekolada

Spód: Herbatniki rozdrobnić w woreczku za pomocą wałka. Masło rozpuścić i wlać do herbatników, wymieszać i wylepić dokładnie dno i boki tortownicy (śr. 22cm). Wstawić do lodówki.
W tym czasie zrobić masę karmelową: cukier i wodę przełożyć do garnka i podgrzewać na niewielkim ogniu mieszając do czasu aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i zostawić na ok 15-20 minut. Pilnować aby pod koniec czasu w porę zdjąć z ognia bo karmel może się przypalić. Wlać śmietankę i podgrzewać jeszcze kilka minut na niewielkim ogniu mieszając. UWAGA: karmel będzie gotowy jeśli zauważymy, ze zaczyna gęstnieć. Najlepiej to sprawdzić przez wylanie kropli na talerz. Jeśli zastygnie to karmel jest gotowy.
Karmel lekko przestudzić przez ok 15 minut i wrzucić orzeszki. Wymieszać i wylać na herbatnikowy spód. Wstawić do lodówki na ok 3 godziny.
Masa serowa: Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić aby nieco przestygła. W misce zmiksować serki, śmietankę, cukier puder i białą czekoladę. Żelatynę wymieszać z zimną wodą i podgrzewać do rozpuszczenia. Przestudzić i wlać do masy serowej. Zmiksować. Masę wylać na karmel. Odstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wylać na serniczek formując fantazyjne esy-floresy. Odstawić do zastygnięcia.
Zajadać ze smakiem!

Sernik z karmelem


Spód:
-250g masła lub margaryny
-370g herbatników kakaowych

Masa karmelowa:
-1 1/2 szkl cukru
-190ml wody
-250ml kremówki
-80g orzeszków ziemnych solonych

Masa serowa:
-400g serka homogenizowanego naturalnego w temp. pokojowej
-100g białej czekolady
-1/2 szkl cukru pudru
-2/3 szkl kremówki
-4 łyżeczki żelatyny
-ok 4-5 łyżek zimnej wody

Dekoracja:
-mleczna czekolada

Spód: Herbatniki rozdrobnić w woreczku za pomocą wałka. Masło rozpuścić i wlać do herbatników, wymieszać i wylepić dokładnie dno i boki tortownicy (śr. 22cm). Wstawić do lodówki.
W tym czasie zrobić masę karmelową: cukier i wodę przełożyć do garnka i podgrzewać na niewielkim ogniu mieszając do czasu aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i zostawić na ok 15-20 minut. Pilnować aby pod koniec czasu w porę zdjąć z ognia bo karmel może się przypalić. Wlać śmietankę i podgrzewać jeszcze kilka minut na niewielkim ogniu mieszając. UWAGA: karmel będzie gotowy jeśli zauważymy, ze zaczyna gęstnieć. Najlepiej to sprawdzić przez wylanie kropli na talerz. Jeśli zastygnie to karmel jest gotowy.
Karmel lekko przestudzić przez ok 15 minut i wrzucić orzeszki. Wymieszać i wylać na herbatnikowy spód. Wstawić do lodówki na ok 3 godziny.
Masa serowa: Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić aby nieco przestygła. W misce zmiksować serki, śmietankę, cukier puder i białą czekoladę. Żelatynę wymieszać z zimną wodą i podgrzewać do rozpuszczenia. Przestudzić i wlać do masy serowej. Zmiksować. Masę wylać na karmel. Odstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wylać na serniczek formując fantazyjne esy-floresy. Odstawić do zastygnięcia.
Zajadać ze smakiem!

Zszywka przypięta także na tablicach:

Kuchnia

przepisy

Ulubione

jedzenie.

+21 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: