Więcej zszywek z tablicy

Słodkie

Bounty Sweets 

Śmietanka (...
Profiterolki w sosie czekol...
Sernik z morelami - Воздушн...
Wspaniała charlotte z jabłk...
jarecka

jarecka

Dodane 2.11 o 9:44
Obserwuj
Sernik z morelami - Воздушный абрикосовый чизкейк

Ciasto:
Mąka - 230 g
Cukier - 2 łyżki.
Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka.
Masło - 100 g
Vanillin - 1 szczypta
Śmietana - 2 łyżki.Nadzienie

Masa:
Twaróg (15%) - 400 g
Jajka - 2 szt.
Cukier - 160 g
Vanillin - szczypta
Mąka ziemniaczana - 1 łyżka.
Śmietana 35% - 200 ml
Puszkowane morele - 8 połówek
Forma - 18 cm

Twaróg nie mniej niż 15% tłuszczu, można również wziąć ser, taki jak Filadelfia, Almette i tym podobne, przed użyciem dobrze zblędować na gładką masę. Po upieczeniu nie wyciągamy ciasta z formy i nie kroimy go, studzimy i na 1 godz. zostawiamy w lodówce.

Przesiać mąkę do miski z proszkiem do pieczenia i wanilią, dodać cukier i wymieszać. Masło posiekać nożem z mąką, dodać śmietanę, a następnie ugnieść, starając się zbytnio nie podgrzewać ciasta dłońmi.

Wykleić formę ciastem nie smarując jej wcześniej tłuszczem i włożyć do lodówki.

Do twarogu dodaj żółtka, makę ziemniaczaną, cukier, waniliowy cukier. Zmiksuj wszystko blenderem lub mikserem, aż stanie się absolutnie gładki i puszysty. Osobno ubij pianę z białek. Delikatnie wymieszaj z masą serową.

Oddziel morele od płynu i umieść je na dnie formy z chłodzonym ciastem. Wlać masę twarogową na morele, rozprowadzając ją po powierzchni. Kilka razy uderzyć formą w stół, aby nadzienie spłynęło do wszystkich szczelin i pojawiły się pęcherzyki powietrza na wierzchu.

Piec sernik w temperaturze 170 stopni przez maksymalnie 70 minut. Jeśli wierzch jest mocno zarumieniony, przykryj folią. Pozwól, by ciasto ostygło lekko w piekarniku, a następnie wyjąć i schłodzić całkowicie w foremce w temperaturze pokojowej. Chłodzić ciasto w lodówce przez 1 godzinę.

Sernik z morelami - Воздушный абрикосовый

чизкейк

Ciasto:
Mąka - 230 g
Cukier - 2 łyżki.
Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka.
Masło - 100 g
Vanillin - 1 szczypta
Śmietana - 2 łyżki.Nadzienie

Masa:
Twaróg (15%) - 400 g
Jajka - 2 szt.
Cukier - 160 g
Vanillin - szczypta
Mąka ziemniaczana - 1 łyżka.
Śmietana 35% - 200 ml
Puszkowane morele - 8 połówek
Forma - 18 cm

Twaróg nie mniej niż 15% tłuszczu, można również wziąć ser, taki jak Filadelfia, Almette i tym podobne, przed użyciem dobrze zblędować na gładką masę. Po upieczeniu nie wyciągamy ciasta z formy i nie kroimy go, studzimy i na 1 godz. zostawiamy w lodówce.

Przesiać mąkę do miski z proszkiem do pieczenia i wanilią, dodać cukier i wymieszać. Masło posiekać nożem z mąką, dodać śmietanę, a następnie ugnieść, starając się zbytnio nie podgrzewać ciasta dłońmi.

Wykleić formę ciastem nie smarując jej wcześniej tłuszczem i włożyć do lodówki.

Do twarogu dodaj żółtka, makę ziemniaczaną, cukier, waniliowy cukier. Zmiksuj wszystko blenderem lub mikserem, aż stanie się absolutnie gładki i puszysty. Osobno ubij pianę z białek. Delikatnie wymieszaj z masą serową.

Oddziel morele od płynu i umieść je na dnie formy z chłodzonym ciastem. Wlać masę twarogową na morele, rozprowadzając ją po powierzchni. Kilka razy uderzyć formą w stół, aby nadzienie spłynęło do wszystkich szczelin i pojawiły się pęcherzyki powietrza na wierzchu.

Piec sernik w temperaturze 170 stopni przez maksymalnie 70 minut. Jeśli wierzch jest mocno zarumieniony, przykryj folią. Pozwól, by ciasto ostygło lekko w piekarniku, a następnie wyjąć i schłodzić całkowicie w foremce w temperaturze pokojowej. Chłodzić ciasto w lodówce przez 1 godzinę.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
misiowelove
nisy101
Venga
pauli225
poki31
Frank1203
Paula006M
justa920
agulka127
Soszka1973

oraz 2 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY