Projekt do szkoły - komórka grzyba


Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

SERNIK ZEBRA Składniki: 1 k...
cytrynowiec wg Ewy (bez pie...
Świetny wygląd i wbrew pozo...
Andrutowy snikers Składniki...
Zdrowy i niskokaloryczny de...
Biszkopt czekoladowy z orze...
Ciasto optymistów Przepis p...
"Przepis jest prosty -...
Zapiekanka z brokułem i mak...
Pizza z patelni (przepis po...
Bajaderka pod pierzynką
Kruche ze śliwkami i wanili...
Naleśniki tiramisu :))
Torcik malinowo - jogurtowy
Tort tiramisu ; >
Andzi22

Andzi22 od ZombieBlackBerry

Dodane 2.03 o 20:44
Obserwuj
SERNIK ZEBRA Składniki: 1 kg.mielonego sera z wiaderka, 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku, 3 łyżki kakao. Ser przekładam do miski i miksuję dokładnie dodając stopniowo po jednym jajku, cukier i proszek budyniowy. Masę dzielę na dwie części, do jednej daję kakao i mieszam. Keksówkę o wym.23x10cm wykładam papierem do pieczenia i na przemian łyżką wykładam masy jasną i ciemną. Keksówkę daję do większej blaszki, wypełnionej do połowy wodą (woda powinna sięgać przynajmniej do 1/3 keksówki. Wcześniej dobrze jest sprawdzić czy blaszka nie przecieka). Całość piekę w temp. 160 stopni ok. 1 godz, następnie zwiększam temperaturę do 170 stopni i piekę jeszcze 20min. Usuwam blaszkę z wodą, a foremkę z sernikiem trzymam w piekarniku do przestudzenia. Sernik trzymam w lodówce. Smacznego!

SERNIK ZEBRA Składniki: 1 kg.

mielonego sera z wiaderka, 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku, 3 łyżki kakao. Ser przekładam do miski i miksuję dokładnie dodając stopniowo po jednym jajku, cukier i proszek budyniowy. Masę dzielę na dwie części, do jednej daję kakao i mieszam. Keksówkę o wym.23x10cm wykładam papierem do pieczenia i na przemian łyżką wykładam masy jasną i ciemną. Keksówkę daję do większej blaszki, wypełnionej do połowy wodą (woda powinna sięgać przynajmniej do 1/3 keksówki. Wcześniej dobrze jest sprawdzić czy blaszka nie przecieka). Całość piekę w temp. 160 stopni ok. 1 godz, następnie zwiększam temperaturę do 170 stopni i piekę jeszcze 20min. Usuwam blaszkę z wodą, a foremkę z sernikiem trzymam w piekarniku do przestudzenia. Sernik trzymam w lodówce. Smacznego!

Zgłoś naruszenie

Natalkaciute

świetne i pyszne

 |  27.02 o 16:12  

angela25022

wczoraj zrobiłam wszystkim smakuje..ja dodałam caly budyń bo mialam bardzo rzadki ser a

1  |  1 27.02 o 13:22  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: