Wyjaśnienie pojęć związanych z Pismem Świętym, cz. 1


Więcej zszywek z tablicy

Mniaaaam :)

Ciasto poduszkowiec
Ciasto śmietankowe z toffi ...
Niebieski sernik (bez piecz...
DROŻDŻOWE MINI PIZZE
Składniki: 500 g piersi z k...
moje cudeńko :D :D :D
Mielone inaczej. Wariant &a...
Roladki z kurczaka z serkie...
Kurczak zapiekany z warzywami
Łosoś zapiekany ze szpinaki...
Naleśniki ze szpinakiem – p...
Papryka faszerowana mięsem ...
LUSTRZANA GLAZURA (POLEWA) ...
Placki z cukinii i marchewk...
diy
diy
Sernik straciatella bez pie...
*.*
Stripsy KFC

Składniki:
pod...
prosta i słodziutka choinka...
Wystarczy, że do gotującej ...
Aż zgłodniałam *.*
Przepyszny kurczak w sosie ...
Świąteczne muffinki z kapus...
szparagi zapiekane w bekonie
Czekoladowy mus z Baileys

...
Klaudyna95

Klaudyna95

Dodane 17.03 o 19:01
Obserwuj
serowo-ziemniaczane kule z sosem Składniki: 300-400 g ugotowanych, rozgniecionych ziemniaków 1 jajko 1/4 szklanki mąki 3 łyżki startego parmezanu 1 kula mozzarelli, posiekana sól pieprz bułka tarta do obtaczania olej do smażenia sos jogurtowy: 200 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 ząbek czosnku, wyciśnięty sól pieprz sos aioli: 1 duże żółtko o temperaturze pokojowej 1 łyżka białego octu winnego lub sok z cytryny 2 obrane, duże ząbki czosnku sól i pieprz 5 łyżek oliwy z oliwek 5 łyżek oleju słonecznikowego Zacznijcie od aioli. Żółtko, ocet lub sok z cytryny, czosnek oraz sól i pieprz do smaku umieśćcie w pojemniku robota kuchennego wyposażonego w metalowe ostrze. My robiliśmy to po prostu blenderem. Dokładnie połączcie składniki, przy pracującym urządzeniu powoli dodajcie oliwę a następnie olej słonecznikowy. Aioli powinno być gęste i gładkie. Aby przygotować sos jogurtowy, połączcie ze sobą wszystkie składniki. Wymieszajcie ze sobą ziemniaki, jajko, sery, posólcie i popieprzcie do smaku. Utwórzcie kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, obtoczcie w bułce tartej i wrzućcie do gorącego oleju. Smażcie aż bułka się zrumieni, ok. 1,5-2 minuty. Podawajcie z sosami.

serowo-ziemniaczane kule z sosem Składniki: 300-400

g ugotowanych, rozgniecionych ziemniaków 1 jajko 1/4 szklanki mąki 3 łyżki startego parmezanu 1 kula mozzarelli, posiekana sól pieprz bułka tarta do obtaczania olej do smażenia sos jogurtowy: 200 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 ząbek czosnku, wyciśnięty sól pieprz sos aioli: 1 duże żółtko o temperaturze pokojowej 1 łyżka białego octu winnego lub sok z cytryny 2 obrane, duże ząbki czosnku sól i pieprz 5 łyżek oliwy z oliwek 5 łyżek oleju słonecznikowego Zacznijcie od aioli. Żółtko, ocet lub sok z cytryny, czosnek oraz sól i pieprz do smaku umieśćcie w pojemniku robota kuchennego wyposażonego w metalowe ostrze. My robiliśmy to po prostu blenderem. Dokładnie połączcie składniki, przy pracującym urządzeniu powoli dodajcie oliwę a następnie olej słonecznikowy. Aioli powinno być gęste i gładkie. Aby przygotować sos jogurtowy, połączcie ze sobą wszystkie składniki. Wymieszajcie ze sobą ziemniaki, jajko, sery, posólcie i popieprzcie do smaku. Utwórzcie kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, obtoczcie w bułce tartej i wrzućcie do gorącego oleju. Smażcie aż bułka się zrumieni, ok. 1,5-2 minuty. Podawajcie z sosami.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: