Więcej zszywek z tablicy

przepisy

Μalinowy król słodki do końca.
Pudding ryżowy z miodem
Kremowy sernik na kruchym s...
Walentynkowe tarteletki z m...
Szybkie ciasto "Monte&...
Domowe Monte (jaglane). Pys...
Krakowskie drożdżówki z serem
Mięciutkie i wilgotne ciast...
Słodki ryż na mleku
Ciasto Milky Way bez piecze...
Naturalna bulionetka warzyw...
kanapka śmietankowa - bez p...
CZEKOLADOWE CIASTO PRINCE POLO
Bananowa krówka (bez piecze...
Ciasto ferrero rocher bez p...
Pulpety w sosie musztardowym
RYŻ ZAPIEKANY Z JABŁKAMI I ...
To ciasto jest genialne, sa...
Ferrero Rocher
Sezon grzybowy rozpoczęty :...
deserek a la Monte
Najprostszy, śmietankowy se...
Lubisz orzechy? To może pol...
Pyszne Pasty Kanapkowe: TOP...
...
Kit Kat Bites 

Składniki

...

Więcej zszywek ze źródła

utkanezmarzen.blogspot.com

Sezon grzybowy rozpoczęty :... łubianka pled Pingwinki: czarne oliwki, b... Peonie. wianek

Sezon grzybowy rozpoczęty ::)


GRZYBKI

Poł kg maki
kostka margaryny
szklanka kwaśnej śmietany
białko jajka
trochę maku
biały krem
polewa czekoladowa

Składniki ciasta posiekać, zagnieść i wstawić na godzinę do lodówki, po schłodzeniu ciasto rozwałkować i wycinać z niego szklanką i foremką do babeczek pary krążków.
Krążkami wyciętymi szklanką oblepić posmarowaną tłuszczem zewnętrzną stronę babeczek i upiec w piekarniku na zloty kolor. Wyciąć małym kieliszkiem środki z krążków wykrojonych foremką i upiec krążki. Z rulonu ciasta uformować korzonki grzybków, koniuszki maczać w białku i w maku, następnie upiec.
Do upieczonych kapeluszy nakładać wcześniej przygotowany krem i przykryć je krążkami z dziurką.
Kapelusze polać polewą czekoladową, a po zastygnięciu wetknąć korzonek.
Efekt murowany.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY