Więcej zszywek z tablicy

Obiadek

PYSZNA ZUPA BROKUŁOWA! :)
MEGA PYSZNY obiad JEDNOGARN...
Kotlety schabowe w cieście ...
Soczysta grillowana pierś z...
NALEŚNIKI Z JABŁKAMI W POSY...
Racuszki budyniowe
Quesadilla z kurczakiem, se...
Zapiekanka z tortellini!
Pełnoziarniste pierogi ze s...
Bananowe racuchy na maślanc...
PIKANTNY SOS BOLOGNESE
Rigatoni z pomidorkami kokt...
Arancini ze szpinakiem i su...
Ekspresowy kurczak po sycyl...
Warzywne placuszki
Dziś pro...
leniwe
Zupa-Krem z Cukinii
Placki z cukinii
Naleśniki z farszem z kurcz...
Kotlety z jajek

SKŁADNIKI:...
Farszynki kapitańskie. Ziem...
Placki ziemniaczane nadziew...
Skład:
3 filety z kurczaka
...
Delikatne curry z klopsikami
Ziemniaczane kotlety z piec...
Zapiekanka z kurczakiem, wa...
roxy15

roxy15 od pami

Dodane 29.03 o 22:29
Obserwuj
Skład:
3 filety z kurczaka
szpinak (jeżeli wybierzemy ten mrożony to ok. 3 kostki)
200 g koncentratu pomidorowego
1 mozzarella
1 łyżka miodu
1łyżka ziół prowansalskich
5 ząbków czosnku
sól
pieprz
olej

A oto jak to zrobić:
1. Filety z kurczaka przekroić na pól i stłuc tłuczkiem.
2. Filety posolić i popieprzyć, a w tym czasie na patelnie wrzucić szpinak z jedną łyżką oleju, dodać 2 ząbki czosnku, sól i pieprz oraz przesmażyć kilka minut.
3. Przygotowane wcześniej filety posmarować szpinakiem i zawinąć w roladki.
4. Naczynie żaroodporne polać niewielką ilością oleju i ułożyć roladki.
5. W miseczce rozrobić przecier pomidorowy z ¾ szklanki wody, dodaję miód, zioła prowansalskie, sól, pieprz i 3 ząbki czosnku.
6. Tak przygotowanym sosem polać roladki i ułożyć na każdej plasterek mozzarelli oraz posypać odrobiną ziół prowansalskich.
7. Roladki piec w piekarniku nagrzanym do 200oC przez ok. 30 min, na koniec ustawić piekarnik na pieczenie z góry i piec 5 min.

Skład:

3 filety z kurczaka
szpinak (jeżeli wybierzemy ten mrożony to ok. 3 kostki)
200 g koncentratu pomidorowego
1 mozzarella
1 łyżka miodu
1łyżka ziół prowansalskich
5 ząbków czosnku
sól
pieprz
olej

A oto jak to zrobić:
1. Filety z kurczaka przekroić na pól i stłuc tłuczkiem.
2. Filety posolić i popieprzyć, a w tym czasie na patelnie wrzucić szpinak z jedną łyżką oleju, dodać 2 ząbki czosnku, sól i pieprz oraz przesmażyć kilka minut.
3. Przygotowane wcześniej filety posmarować szpinakiem i zawinąć w roladki.
4. Naczynie żaroodporne polać niewielką ilością oleju i ułożyć roladki.
5. W miseczce rozrobić przecier pomidorowy z ¾ szklanki wody, dodaję miód, zioła prowansalskie, sól, pieprz i 3 ząbki czosnku.
6. Tak przygotowanym sosem polać roladki i ułożyć na każdej plasterek mozzarelli oraz posypać odrobiną ziół prowansalskich.
7. Roladki piec w piekarniku nagrzanym do 200oC przez ok. 30 min, na koniec ustawić piekarnik na pieczenie z góry i piec 5 min.

Zgłoś naruszenie

Emili3361

co to za panierka?

12.06 o 18:15    | 

NATALA5214

Pyszności. Robiłam co tydzień, że aż mi się trochę już przejadło, ale polecam niedzielny obiadek;D

26.05 o 20:05    |  Pokaż odpowiedzi

dzasta929

uwielbiam takie polaczenie:) dzieki mam juz obiad na jutro

29.03 o 12:16    |  Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY