Wojna doświadczenie, które pozbawia człowieka przyszłości


Więcej zszywek z tablicy

Jedzonko<3

hot chocolate !!
owocowa pizza :)
pysznosci!
<3 !
Pierś kurczaka zapiekana z ...
Tort czekoladowo-truflowy.
Sernik kawowy z kokosową pi...
Pierś z kurczaka w jogurcie...
Kaczka w mandarynkach
Skład...
Roladki wołowe
Składniki:

...
Zapiekanka warzywna z pulpe...
Pierś kurczaka z ananasem i...
Sernik latte macchiato bez ...
Ciasta jogurtowe nie dość, ...
Ugotowane (wystudzone) ziem...
Składniki

    CIASTO:
    ...
Składniki:
- 4 jajka
- 250 ...
Placki jogurtowe z truskawk...
makaron ze szpinakiem i kur...
Racuchy błyskawiczne 

Iloś...
Arancini
Małe pączki z serka homogen...
salatka cesarska 
skladniki...
Pieczone ziemniaki z pomido...
Składniki na ciasto:

2 szk...
zupa z mlodych rzodkiewek i...
olaaa22

olaaa22

Dodane 15.12 o 13:05
Obserwuj

Składniki:


1 puszka masy krówkowej lub puszka słodkiego mleka skondensowanego (500g)
ok. 510g herbatników (ok. 75 sztuk. Wychodzą 3 warstwy, każda po ok. 25 herbatników)
400- 500ml słodkiej śmietany 30- 36%
2 opakowania śmietan-fix
ok. 50- 100g dowolnej czekolady (u mnie mleczna)

Masa budyniowa:

500ml mleka
2/3 szklanki cukru (= ok. 130g)
2 żółtka
3 łyżki mąki ziemniaczanej (ok. 40- 45g)
3 łyżki mąki pszennej (ok. 40- 45g)
ok. ¾ kostki masła ( ok. 180g)

Sposób przygotowania:

Jeśli mamy puszkę słodkiego mleka skondensowanego, należy gotować ją w garnku z wodą na małym ogniu przez 3 godz. (Puszka musi być cała pokryta wodą). Jeśli korzystamy z gotowej masy krówkowej, należy najpierw przygotować masę budyniową (według punktu 2), a następnie puszkę z masą krówkową wsadzić na parę minut do gotującej się wody. (Miękka masa krówkowa będzie łatwiej się rozsmarowywała).
Przygotować masę budyniową. 1 ½ szklanki mleka i cukier zagotować. Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z żółtkami i mąkami. Dodać do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilkę gotować (około 1 min), aż budyń zgęstnieje. Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodawać stopniowo zimny budyń.
Formę prostokątną o wymiarach około 35x24cm wyłożyć herbatnikami. (Ja użyłam formy rozciąganej tak, że mogłam ją tak ustawić, aby nie łamać herbatników. U mnie wyszło po 5 herbatników wzdłuż...

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: