Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Chrupiące wafelki  Składnik...
Pyszna zapiekanka.... Przep...
Składniki:  - 7 paczek herb...
Sernik czekoladowy  Bardzo ...
Snickers - BEZ PIECZENIA ! ...
</3 śliczne
jak zrobić kryształ miedziowy
róże
kwaiat
...
Składniki na 8 sztuk:

CIAS...
laspio87

laspio87 od kingas7

Dodane 2.07 o 7:21
Obserwuj
Składniki:  - 7 paczek herbatników ( ja użyłam tych większych petit beurre)  - puszka mleka skondensowanego- słodzonego ( lub gotowa masa kajmakowa ze sklepu)  - 2 budynie śmietankowe lub waniliowe  - 0,5 l mleka  - 2 śnieżki lub śmietan fix ( z dodatkiem śnieżki ma lepszy smak)  - 2/3 kostki dobrego masła  - 200 ml śmietanki 30% (dałam 300 ml)  - tabliczka mlecznej czekolady lub polewa czekoladowa mleczna  Wykonanie:   Mleko skondensowane gotować w puszce ok 2,5 godz. ( nie otwierając puszki ;) - powstanie z tego tzw.karmel- masa kajmakowa. Jeżeli używamy gotowej masy kajmakowej to na chwilę przed otwarciem, zalecam zanurzyć puszke w ciepłej wodzie, to znacznie ułatwi wyłożenie masy na spód herbatnikowy.  Budynie ugotować w 0,5 l mleka, ostudzone połączyć z masłem ( mikserem lub poprzez ucieranie).  Smietankę ubić na sztywno ze śnieżkami.  Ułożenie:  - spód formy obłożyć herbatnikami  - karmel- masa kajmakowa  - herbatniki  - masa budyniowa  - herbatniki  - bita śmietana  - herbatniki  - roztopiona czekolada  Gotowy placek włożyć w chłodne miejsce na kilka godzin przed spożyciem.  Smacznego!

Składniki: - 7 paczek herbatników ( ja użyłam

tych większych petit beurre) - puszka mleka skondensowanego- słodzonego ( lub gotowa masa kajmakowa ze sklepu) - 2 budynie śmietankowe lub waniliowe - 0,5 l mleka - 2 śnieżki lub śmietan fix ( z dodatkiem śnieżki ma lepszy smak) - 2/3 kostki dobrego masła - 200 ml śmietanki 30% (dałam 300 ml) - tabliczka mlecznej czekolady lub polewa czekoladowa mleczna Wykonanie: Mleko skondensowane gotować w puszce ok 2,5 godz. ( nie otwierając puszki ;) - powstanie z tego tzw.karmel- masa kajmakowa. Jeżeli używamy gotowej masy kajmakowej to na chwilę przed otwarciem, zalecam zanurzyć puszke w ciepłej wodzie, to znacznie ułatwi wyłożenie masy na spód herbatnikowy. Budynie ugotować w 0,5 l mleka, ostudzone połączyć z masłem ( mikserem lub poprzez ucieranie). Smietankę ubić na sztywno ze śnieżkami. Ułożenie: - spód formy obłożyć herbatnikami - karmel- masa kajmakowa - herbatniki - masa budyniowa - herbatniki - bita śmietana - herbatniki - roztopiona czekolada Gotowy placek włożyć w chłodne miejsce na kilka godzin przed spożyciem. Smacznego!

Zszywka przypięta także na tablicach:
jedzonko przepisy kuchnia Ulubione +342 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Nancy6996

właśnie robie ;)

 |  13.07 o 17:05  

Inicjacja1

om om om<3

 |  2.07 o 23:15  

zdrowofit

jaka blaszka? ;)

1  |  1 28.06 o 12:53  

bartbart15

Ja masę kajmakową robię z Krówek,0,30 dkg krówek rozpuszczam w kąpieli wodnej i ucieram z masłem /ilośc cukierków uzależniona jest od wielkości ciasta/ można jeszcze dodać olejek śmietanowy lub troche jakiegoś alkoholu np;Amaretto

 |  24.06 o 16:13  

Laalunia

Robiłam z chłopakiem i wyszło super , jest przepyszne <3

 |  23.06 o 17:42  

FranticMadwoman

gdzie jest czekolada z 2 zdjęcia? o,O

 |  20.06 o 6:17   Pokaż odpowiedzi

Nela9818

Co to za ciasto jeśli można wiedzieć???

 |  18.06 o 19:18  

Szczecinianka49

Wygląda pysznie : )

 |  13.06 o 13:32  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: