Walka z losem i jej wpływ na człowieka: analiza na podstawie "Potopu" oraz innych lektur.


Więcej zszywek z tablicy

smakołyki

Mus czekoladowo - śmietanko...
Placuszki bananowe.Składnik...
Biszkopt pieczony według te...
Przekładaniec herbatnikowy ...
CIASTO CAPPUCCINO
Ciasto z budyniową pianką i...
kokos i toffi
ciasto francuskie + szynka ...
Ciasto Adwokata - bez piecz...
CIASTO JOGURTOWE DIETETYCZN...
Kruche ciasteczka z kawałka...
Ciasto Maxi King

Składniki...
zapiekane naleśniki z szynk...
Składniki na ciasto:

- 250...
Herbatnikowe krówki
Składni...
nadziewane muszle makaronow...
Składniki : 

1 szklanka ma...
łabędzi puch
Biszkopt:
-5 j...
Składniki na biszkopt:
- 1/...
Składniki na biszkopt:

- 3...
Biszkopt:

- 6 jaj

- 1 szk...
Składniki:
- 1,3 kg twarogu...
Składniki:
- 450 g ciasta f...
Składniki:

- 500g sera mie...
Składniki na ciasto:

- 210...
Składniki:

- 3/4 szklanki ...
Joasia76

Joasia76 od pati2100

Dodane 25.06 o 21:41
Obserwuj

Składniki :


1 szklanka maślanki o smaku brzoskwiniowym ( dałam zwykłą )
3/4 szklanki cukru
2,5 szklanki mąki
3 jaja
3 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 szklanki oleju
1 cukier waniliowy ( 16 g )
Składniki na kruszonkę :

50 g masła
10 łyżek mąki
4 łyżki cukru
1 cukier waniliowy ( 16 g )
Białka oddzielamy od żółtek. W drugiej misce przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Z brzoskwiń wyciągamy pestki, dzielimy na pół lub inaczej jak kto woli.

Białka ubijamy na sztywno. Kolejno stopniowo dodajemy cukier i cukier waniliowy cały czas ubijając. Nie przestając mieszać dodajemy po żółtku. Po mału wlewamy olej i na koniec maślankę. Mieszamy.

Łączymy masę jajeczną z mąką. Miksujemy aż składniki ładnie się połączą w jednolitą, gładką masę.

Teraz łączymy wszystkie składniki kruszonki i wyrabiamy je między palcami.

Ciasto wylewamy do formy ( 25x35 ) wysmarowanej masłem i obsypaną mąką. Na wierzchu układamy owoce i posypujemy kruszonką.

Pieczemy około 50 min w temp. 175°C do suchego patyczka.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: