Składniki : 6 jajek garść żółtego startego sera
1 cebula 1 szklanka ugotowanego ryżu 1 pęczek szczypiorku sól pieprz bułka tarta tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Ugotuj na twardo 5 jajek, ostudź. Na patelni rozpuść masło i podsmaż pokrojoną cebulę. Ostudzone jajka zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach , dodaj surowe jajko, żółty ser ,podsmażona cebulę, pokrojony szczypiorek i ryż. Dopraw solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj tak aby powstała masa. Formuj kotleciki, obtocz w bułce tartej i smaż na złoty kolor.
Użytkownicy także przypinają:
celestyna2
są pyszne tylko mi się rozwalaja :(
nikozja
robilam całkiem niedawno. Polecam-szybko i naprawde smacznie!
GosiaPL
Polecam kotlety jajeczne.
Anulka11
Ja je jem zamiast mięsa bo jestem wegetarianką :) Więc podaje je z ziemniakami i jakąś surówką :)
lena10022
nie wiem z czym je podać? z ziemniakami ?
sabina29
robiłam:)wszyscy mówili, że pyszne :)
oktawia1708
mega pyszne! :)
Anulka11
Dzisiaj miałam na obiad ! Są pyszne :)
juja
robilam z brazowym ryzem :) pyszotka :D