Więcej zszywek z tablicy

jedzenie

Chyba najlepszy letni deser...
Niebiańskie Ciasto Czekolad...
SKŁADNIKI ⅓ mniejszego, wyp...
Sernik na zimno na jogurtac...
ciasto bananowe
Najlepszy Placek po Węgiers...
Magnifique Matt ♥♥♥
Zapiekanka to takie magiczn...
Lazania dla leniwych czyli ...
Zapiekanka makaronowa z mar...
Zapiekanka makaronowa ze sz...
Zapiekanka makaronowa z boc...
Frittata z kolorowymi warzy...
Pyszna szybka zapiekanka z ...
Zapiekanka z kaszy jaglanej...
ZAPIEKANY KALAFIOR Z PIECZA...
Penne zapiekane z cukinią
Pizza chłopska z patelni (p...
Calzone
BRUSCHETTA
Najlepszy makaron z mięsem ...
Ogórki małosolne
Koktajl z mięty i arbuza or...
Kurczak z makaronem w sosie...
zapiekanka
Muszle nadziewane kurczakie...

Więcej zszywek ze źródła

trawkacytrynowa.pl

SKŁADNIKI
⅓ mniejszego, wyp... Składniki

    1 natka piet... KOKTAJL PIETRUSZKOWY

Przep... KOMPOT Z RABARBARU. PLUS WE... ROLADKI Z INDYKA NADZIEWANE... Jabłka w szlafroczkach


Pr...

SKŁADNIKI ⅓ mniejszego, wypestkowanego arbuza zblendowanego

z odrobiną wody mineralnej (konsystencja puree) 3 limonki pokrojone w łódeczki ok. 120ml syropu cukrowego domowej roboty (aby go uzyskać: mieszamy ¼ szklanki zagotowanej wody + ¼ szklanki cukru i odstawiamy do ostudzenia) 2 duże garście mięty (najlepsza odmiana pieprzowa) kruszony lód (tu najlepiej sprawdza się opcja dużo i na oko) 1 litr wody gazowanej (dolewamy ją na oko, w zależności od ilości lodu) dekoracje (mięta, trójkąciki arbuza) W wersji klasycznej dodajemy 0,3 l rumu (wtedy dajemy mniej wody) PRZYGOTOWANIE Wrzucamy do dzbanka limonki i zalewamy syropem cukrowym. Ugniatamy za pomocą muddlera barmańskiego a w warunkach domowych np. za pomocą tłuczka:), tak żeby limonki dobrze puściły cały sok.* Dodajemy pureee z arbuza oraz miętę (można ją przetrzeć wcześniej rękami, co pobudza aromat). Następnie dosypujemy lód kruszony na wysokość ¾ dzbana – i mieszamy całość długą łyżką (np. drewnianą). Dodajemy maksymalnie lodu– może dosłownie lekko wystawać z dzbanka. Całość "topujemy" wodą gazowaną i dekorujemy. * Możemy też limonki ugnieść w moździerzu a później połączyć z syropem cukrowym, ale efekt będzie gorszy.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Kuchnia Pomysły kulinarnie Jedzenie❤ +82 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: