Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

...
składniki ( na 20 małych pą...
Sałatka z tortellini i sere...
Szczere !
Fit kolacja - sałata lodowa...
*-*
Zróbcie tak...
Witamy w dzisiejszym świeci...
Miodowy tort z orzechami
2015
tatuaże męskie Chrystus na ...
Haha ;))
przypadek? Haha ! Mina idea...
by my best friend for my 18!!!
... warto zobaczyć...
annbia

annbia od jagna123

Dodane 25.05 o 19:25
Obserwuj
składniki ( na 20 małych pączków) : 

- 3 mocno dojrzałe banany 
- 1,5 szklanki mąki
- 1 jajko 
- łyżka cukru
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody
- łyżka spirytusu lub mocnej wódki 
- cukier puder do posypania
- ok. 3/4 l oleju do smażenia 

Przygotować duży talerz wyłożony podwójnie ręcznikiem papierowym, łyżkę cedzakową, łyżeczki do nakładania ciasta (ja użyłam małej łyżeczki porcjującej od mleka w proszku lub syropu).

Banany całkowicie zblendować na jednolitą masę. Dodać mąkę, cukier, sodę, proszek, alkohol i jajko, zmiksować. Ciasto powinno być dość gęste, w każdym razie nie lejące się, w razie potrzeby można dodać troszkęę więcej mąki. 
Olej rozgrzać w niedużym, płaskim garnku do temperatury 170 st. Bez termometru - mały kawałek ciasta wrzucony na tłuszcz musi szybko odskoczyć od dna i wypłynąć na wierzch. Łyżeczką  maczaną w oleju, formować porcje najbardziej okrągłe jak się da ( czasem idealnie okrągłe być nie chcą), zrzucać na olej przy pomocy drugiej łyżeczki. Smażyć przewracając pączki widelcem, do zrumienienia z każdej strony. Pączki łatwo się obracają. Wyjmować łyżką cedzakową na papierowe ręczniki, posypać cukrem pudrem przesianym przez sitko.

składniki ( na 20 małych pączków) :


- 3 mocno dojrzałe banany
- 1,5 szklanki mąki
- 1 jajko
- łyżka cukru
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody
- łyżka spirytusu lub mocnej wódki
- cukier puder do posypania
- ok. 3/4 l oleju do smażenia

Przygotować duży talerz wyłożony podwójnie ręcznikiem papierowym, łyżkę cedzakową, łyżeczki do nakładania ciasta (ja użyłam małej łyżeczki porcjującej od mleka w proszku lub syropu).

Banany całkowicie zblendować na jednolitą masę. Dodać mąkę, cukier, sodę, proszek, alkohol i jajko, zmiksować. Ciasto powinno być dość gęste, w każdym razie nie lejące się, w razie potrzeby można dodać troszkęę więcej mąki.
Olej rozgrzać w niedużym, płaskim garnku do temperatury 170 st. Bez termometru - mały kawałek ciasta wrzucony na tłuszcz musi szybko odskoczyć od dna i wypłynąć na wierzch. Łyżeczką maczaną w oleju, formować porcje najbardziej okrągłe jak się da ( czasem idealnie okrągłe być nie chcą), zrzucać na olej przy pomocy drugiej łyżeczki. Smażyć przewracając pączki widelcem, do zrumienienia z każdej strony. Pączki łatwo się obracają. Wyjmować łyżką cedzakową na papierowe ręczniki, posypać cukrem pudrem przesianym przez sitko.

Polubili: arpaja
Zszywka przypięta także na tablicach:
Pomysły pączki racuchy rogal bułeczki placuszki Kulinaria kuchnia +1 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY