Proces dojrzewania bohatera w literaturze


Więcej zszywek z tablicy

breakfast

Bułeczki serowo-ziołowe
Wzięła ciasto francuskie i ...
Domowe chlebki naan z czosn...
Składniki : Składniki na sł...
Marchewkowe batoniki FIT. P...
...
Pudding jaglany z makiem
sniadanko :)
Bardzo delikatne, wręcz pia...
Chleb pita wg Bajaderki 1 1...
DOMOWA TORTILLA składniki n...
kurczak w pomarańczach
obiadowo
pomysł na piątkowy lunch
Sałatka z kurczakiem i słod...
w sam raz do pracy
Tosty a la caprese- po prze...
pomysł na zdrowy luch
Pychota
gosza_k

gosza_k od aneta7189

Dodane 3.10 o 12:56
Obserwuj
Składniki : Składniki na słoiczek pojemności 250 ml  cytryna 1/2 - 3/4 szklanki cukru 1/3 filiżanki rumu  Cytrynę szorujemy dokładnie pod wodą, sparzamy, kroimy w cienkie plasterki. Układamy w wyparzonych słoikach. Zasypujemy cukrem, wstrząsamy. Można poczekać aż cukier się rozpuści lub od razu zalać rumem. Po zalaniu rumem słoiki szczelnie zakręcamy i mocno wstrząsamy. Robimy tak od czasu do czasu aż cukier się rozpuści i już gotowe.  Dodajemy do herbaty plasterek cytrynki i trochę zalewy.  Tak przygotowane słoiczki można przechowywać bardzo długo,pół roku a nawet dłużej.

Składniki : Składniki na słoiczek pojemności 250

ml cytryna 1/2 - 3/4 szklanki cukru 1/3 filiżanki rumu Cytrynę szorujemy dokładnie pod wodą, sparzamy, kroimy w cienkie plasterki. Układamy w wyparzonych słoikach. Zasypujemy cukrem, wstrząsamy. Można poczekać aż cukier się rozpuści lub od razu zalać rumem. Po zalaniu rumem słoiki szczelnie zakręcamy i mocno wstrząsamy. Robimy tak od czasu do czasu aż cukier się rozpuści i już gotowe. Dodajemy do herbaty plasterek cytrynki i trochę zalewy. Tak przygotowane słoiczki można przechowywać bardzo długo,pół roku a nawet dłużej.

Zgłoś naruszenie

Andzia_M

Idealne na zimowe wieczory

 |  13.10 o 18:05  

nikozja

ja polecam z cukrem. ma troche inne wlaściwości przy takich "przetworach". Czytalam trochę w internecie, że mozna zastąpić cukier miodem ale ja użylam cukru. I cherbatka z cytrynką wyszła pyszna :)))

 |  2 9.10 o 9:56  

EWCIA1014

cukier czy miod?, bo na rysunku ewidentnie widac miod

 |  1 4.10 o 17:29   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: