Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

Składniki: 1 1/3 szklanki m...
Makaron z kurczakiem, szpin...
Zebra z herbatników i bitej...
Bułeczki jogurtowe 45 dkg m...
Kurczak w Sosie: TOP 15 Pys...
placuszki brokułowe... potr...
Snickers ciasto – gotowe w ...
Krówka bez pieczenia w 10 m...
Wuzetka. Skromna wersja wuz...
Cannelloni ze szpinakiem i ...
CZEKOLADOWE CIASTO Z HERBAT...
Ciasto dla leniwych w 10 minut
Kasza kurczak i cukinia :)
SERNIK MASCARPONE Z TOFFI I...
MUS CZEKOLADOWY Z KASZY JAG...
Sernik na zimno z mascarpon...
Makaron z sosem serowo – br...
Ten niesamowity oczyszczają...
2 duże banany + 1 filiżanka...
Napoleonka w 15 minut
Zapiekanka mięso-makaronowa...
NAJPROSTSZE CIASTECZKA MAŚL...
Składniki: ciasto na pizze:...
Zapiekane naleśniki ze szpi...
Nadziewane bagietki.
nutella w cieście francuskim
Ellf0

Ellf0 od MaJe_CzKa222

Dodane 22.02 o 15:55
Obserwuj
Składniki: 1 1/3 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru 6 łyżek masła 1 żółtko 30g cukru waniliowego Nadzienie: 250g mascarpone 1/2 kubka greckiego jogurtu ok 200g 2 jajka 1/3 szklanki cukru pudru 3 łyżki mąki 30g cukru waniliowego Dodatkowo: 2 łyżki żelatyny  1 1/2 szklanki soku z wiśni 300g wiśni 2 łyżki cukru (można dodać więcej) Wykonanie: Mąkę, cukier, połączyć z masłem i żółtkiem. Dobrze wyrobione ciasto kruche włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyłożyć na formę do tarty o wymiarach 23 cm. Wyrównać, po nakłuwać widelcem. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia, a następnie na papier wysypać kulki ceramiczne, które obciążą ciasto (może być też fasola, ryż). Tak przygotowane ciasto wstępnie piec w temperaturze 200ºC przez 10 minut. Następnie papier usunąć wyjąć spód i wlać nadzienie. Piec 40 min w 180 stopniach. Nadzienie: Mascarpone , jogurt, jajka, cukier oraz mąkę dobrze zmiksować (nie za długo). Masę wlać na tartę. (wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową ! ) Upieczoną tartę wyłożyć na kratkę i ostudzić. 1/2 szklanki soku z wiśni zagotować z cukrem, do gorącego soku dodać żelatynę. Mieszać aż całość się rozpuści, a następnie wlać do pozostałego soku. Dodać wydrylowane wiśnie. Całość dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na 20 minut. Na ostudzoną tartę wylewamy tężejący sok z wiśniami. Wkładamy do lodówki na godzinę

Składniki: 1 1/3 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru

6 łyżek masła 1 żółtko 30g cukru waniliowego Nadzienie: 250g mascarpone 1/2 kubka greckiego jogurtu ok 200g 2 jajka 1/3 szklanki cukru pudru 3 łyżki mąki 30g cukru waniliowego Dodatkowo: 2 łyżki żelatyny  1 1/2 szklanki soku z wiśni 300g wiśni 2 łyżki cukru (można dodać więcej) Wykonanie: Mąkę, cukier, połączyć z masłem i żółtkiem. Dobrze wyrobione ciasto kruche włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyłożyć na formę do tarty o wymiarach 23 cm. Wyrównać, po nakłuwać widelcem. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia, a następnie na papier wysypać kulki ceramiczne, które obciążą ciasto (może być też fasola, ryż). Tak przygotowane ciasto wstępnie piec w temperaturze 200ºC przez 10 minut. Następnie papier usunąć wyjąć spód i wlać nadzienie. Piec 40 min w 180 stopniach. Nadzienie: Mascarpone , jogurt, jajka, cukier oraz mąkę dobrze zmiksować (nie za długo). Masę wlać na tartę. (wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową ! ) Upieczoną tartę wyłożyć na kratkę i ostudzić. 1/2 szklanki soku z wiśni zagotować z cukrem, do gorącego soku dodać żelatynę. Mieszać aż całość się rozpuści, a następnie wlać do pozostałego soku. Dodać wydrylowane wiśnie. Całość dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na 20 minut. Na ostudzoną tartę wylewamy tężejący sok z wiśniami. Wkładamy do lodówki na godzinę

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY