Biblia jako źródło inspiracji twórczej dla malarzy, pisarzy, rzeźbiarzy i filmowców


Więcej zszywek z tablicy

Jedzonko ;)

Ryżowa zapiekanka z kurczak...
QUESADILLA Składniki: -plac...
.....
ciasteczka potrójnie czekol...
PIZZA TWIST

SKŁADNIKI NA C...
Bułeczki drożdżowe wypełnio...
Pieee...Pieee... Pieguskii ...
MAXI KING!!! CIASTO BEZ PIE...
Babeczki Tiramisu

Składnik...
Bananowa Latte 

Składniki:...
Gorąca czekolada.
Składniki...
Super pomysł na fileta z ku...
szybko, smacznie i zdrowo
^ ^
Cherry Cheese Tart
Prawdziwa gorąca czekolada
...
a'la pizza
Mus bananowo- czekoladowy

...
Idealne na święta, pyszne c...
Składniki (1 duża szklanka)...
tuile-wyglądają jak chipsy,...
Kawa mrożona
WANILIOWE KAKAO 

* 2 szkal...
Pyszne ciasteczka Milionera...
Delicje bananowe

Składniki...
cebularze <3

wizaz.pl
restofmylife

restofmylife od sybcia

Dodane 23.03 o 14:06
Obserwuj
Składniki (1 duża szklanka):

1 zamrożony banan
1/2 szklanki zimnego mleka
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
syrop kawowy, czekoladowy lub wiórki czekolady do przybrania


Przygotowanie:

Jak widać składników wiele nie jest. Przygotowanie też musi być proste, bo kto ma ochotę na realizację skomplikowanych przepisów z samego rana (w upalne popołudnie również nie ma się na to chęci – no chyba, że jest się zboczonym kulinarnie tak, jak ja). Mrożone banany to to, co mam prawie zawsze w zamrażalniku. Młodsza córka często zjada pół, a na resztę nikt nie ma ochoty. Kroję wtedy go na cząstki i zamrażam, by wyjąć wtedy, gdy będzie potrzebny.

Tak więc cząstki mrożonego banana wrzucam do blendera/miksera, zalewam zimnym mlekiem, oprószam wszystko kawą i zamykam. Kilka sekund nieludzkiego hałasu skutecznie uświadamia mi, że za chwilę zacznie się codzienna bieganina. Gdy otwieram pokrywkę blendera moim oczom ukazuje się lodowa masa i uderza mnie wspaniały zapach kawy i bananów. Przelewam wszystko do szklanki, jeszcze tylko polewam odrobiną syropu kawowego i gotowe.

Dla dzieci i antyfanów kawy polecam wersję z czekoladą. W tym celu należy zastąpić kawę sypką czekoladą – taką do przygotowania czekolady na gorąco.

Składniki (1 duża szklanka):


1 zamrożony banan
1/2 szklanki zimnego mleka
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
syrop kawowy, czekoladowy lub wiórki czekolady do przybrania


Przygotowanie:

Jak widać składników wiele nie jest. Przygotowanie też musi być proste, bo kto ma ochotę na realizację skomplikowanych przepisów z samego rana (w upalne popołudnie również nie ma się na to chęci – no chyba, że jest się zboczonym kulinarnie tak, jak ja). Mrożone banany to to, co mam prawie zawsze w zamrażalniku. Młodsza córka często zjada pół, a na resztę nikt nie ma ochoty. Kroję wtedy go na cząstki i zamrażam, by wyjąć wtedy, gdy będzie potrzebny.

Tak więc cząstki mrożonego banana wrzucam do blendera/miksera, zalewam zimnym mlekiem, oprószam wszystko kawą i zamykam. Kilka sekund nieludzkiego hałasu skutecznie uświadamia mi, że za chwilę zacznie się codzienna bieganina. Gdy otwieram pokrywkę blendera moim oczom ukazuje się lodowa masa i uderza mnie wspaniały zapach kawy i bananów. Przelewam wszystko do szklanki, jeszcze tylko polewam odrobiną syropu kawowego i gotowe.

Dla dzieci i antyfanów kawy polecam wersję z czekoladą. W tym celu należy zastąpić kawę sypką czekoladą – taką do przygotowania czekolady na gorąco.

Zgłoś naruszenie

kociej

czemu mi się nie wyświetla przepis ? :(

 |  19.05 o 18:14  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: