Składniki: 1 szklanka posiekanej czekolady, 3/4 szklanki
mleka, 1/2 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki olej roślinnego, 1 budyń, szklanka posiekanych OREO, 1/2 szklanki mleka.
Przygotowanie:
1. Wykonaj budyń wg. przepisu na opakowaniu, po ostudzeniu dodaj posiekane ciasteczka.
2. Rozgrzej piekarnik do 170 st. Do dużej miski dodaj posiekaną czekoladę i mleko, a następnie roztop na gładką masę. Dodać pozostałe składniki ciasta.
3. Tak przygotowane ciasto wylać do połowy foremek. Następnie nakładamy łyżeczkę lub dwie masy budyniowej, po czym pokrywamy to cienką warstwą ciasta.
4. Piec do 18 minut.
Użytkownicy także przypinają:
2
1
0
[Tags] Drożdżowe zajączki na Wielkanoc w tym w ...
fotoamator Pięknie wyglądają i pewnie są smaczne.
briuka
Wie ktoś jak się ten smakołyk nazywa? Albo trochę dokładniejszy przepis? :)
ArtystycznyAzyl
Pychota ;)
przepisyjoli
Super!