Więcej zszywek z tablicy

Moje

Marselinka choć przez wielu...
...
Cudo ❤
podziwiam taki talent do ro...
Tatuaż na ręce
xxx
Kotlety ziemniaczane z kurc...
Jesiennie...
Kotlety ziemniaczane z sose...
Foxy
Meduza
Miodowe muffinki marchewkow...
TOP 15 Przepisów na Zdrowe ...
Paryż z lotu ptaka.
Kotlety kalafiorowe
Placki jogurtowe z truskawkami
...
król lew
Kotlety kiełbasiano ziemnia...
...
Kolorowe shoty <3
Jak wykonać las w słoiku? I...
Tureckie pide z wołowiną - ...
Pączki kukurydziane (bez gl...
"W kajdankach miłości&...
CZEKOLADOWE CIASTO PRINCE POLO
ewcia21

ewcia21 od MaJe_CzKa222

Dodane 2.03 o 8:34
Obserwuj
Składniki: 1 torebka ugotowanego, wystudzonego ryżu (100g) 1 i 1/4 szklanki mleka 1 i 1/4 szklanki mąki 1 jajko 5 łyżeczek masła ½ łyżeczki soli 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 – 3 łyżki cukru pudru 16 g cukru waniliowego  Ponadto: miód do polania  Wykonanie: Masło roztopić w rondelku.  Do miski wlać mleko i stopniowo, cały czas mieszając dosypywać mąkę wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia. Gdy wszystkie składniki dokładnie się połączą, dodać ugotowany ryż i jajko, delikatnie wymieszać. Na końcu dodać roztopione masło.  Wymieszać - dodatkowo zmiksowałam wszystko blenderem.  Na rozgrzanym na patelni oleju kłaść łyżką niewielkie placuszki. Smażyć na złoty kolor. Uwaga!, ja nie smażyłam na oleju, tylko jak tradycyjne pancakes, na suchej teflonowej patelni. Gotowe placuszki polać miodem lub inną polewą wedle uznania. Dobrze też smakują z domową konfiturą :).

Składniki: 1 torebka ugotowanego, wystudzonego ryżu

(100g) 1 i 1/4 szklanki mleka 1 i 1/4 szklanki mąki 1 jajko 5 łyżeczek masła ½ łyżeczki soli 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 – 3 łyżki cukru pudru 16 g cukru waniliowego  Ponadto: miód do polania  Wykonanie: Masło roztopić w rondelku.  Do miski wlać mleko i stopniowo, cały czas mieszając dosypywać mąkę wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia. Gdy wszystkie składniki dokładnie się połączą, dodać ugotowany ryż i jajko, delikatnie wymieszać. Na końcu dodać roztopione masło.  Wymieszać - dodatkowo zmiksowałam wszystko blenderem.  Na rozgrzanym na patelni oleju kłaść łyżką niewielkie placuszki. Smażyć na złoty kolor. Uwaga!, ja nie smażyłam na oleju, tylko jak tradycyjne pancakes, na suchej teflonowej patelni. Gotowe placuszki polać miodem lub inną polewą wedle uznania. Dobrze też smakują z domową konfiturą :).

Zszywka przypięta także na tablicach:
przepisy cooking. jedzonko Smakowitki +39 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: