Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Pączki pieczone w piekarniku
Ciasto budyniowiec ze śmiet...
Czekoladowo-piernikowa rozkosz
królewicz - ciasto miodowe ...
Ciasto „pijana śliwka” z nu...
Kostka cappuccino
Pyszne ciasto Monte! Biszko...
Ciasteczka korzenne
NAJPROSTSZE CIASTECZKA MAŚL...
Legalne rafaello: Przepis :...
Carbonara dyniowa Składniki...
Zapiekanka warzywna z socze...
Chleb żytni na zakwasie Prz...
Kasza jaglana z mięsem miel...
Ciasto dyniowe na jogurcie
Naleśniki budyniowe
Kakaowo-marchewkowy mug cak...
Deser jak ptasie mleczko Pr...
KOSTKA „CZARNY LAS” SKŁADNI...
ok. 200g herbatników 1 kost...
Pyszny tort Raffaello - ins...
Szaszłyki
Pizza Barcelona
cudownie doprawiony i aroma...
Carbonara
Strogonow drobiowy

Więcej zszywek ze źródła

superprzepis.pl

Koniecznie muszę spróbować ... Krówka bez pieczenia w 10 m... Słoneczka (Aspirynki) Zrazy zwijane ze schabu Sernik Na Zimno Z Brzoskwin... Zapiekanka ziemniaczana z m... Piegusek z truskawkami Pyszna surówka z młodej kap... Nuggetsy Z Kurczaka
moniczka199425

moniczka199425 od aga_22

Dodane 12.05 o 16:59 z

superprzepis.pl

Obserwuj

Składniki: 10 bułek kajzerek 1 podwójny filet z

kurczaka 300 g pieczarek 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 2 marchewki 3 duże cebule 300 g żółtego sera 50 g masła sól i pieprz papryka słodka mielona Vegeta majeranek Wykonanie: Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i mielimy. Marchew, cebulę oraz pieczarki obieramy i myjemy, po czym ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach lub szatkujemy drobno, z papryk usuwamy gniazda nasienne i również ścieramy na tarce. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy startą cebulę, gdy już się zeszkli na maśle wsypujemy pieczarki, smażymy tak długo aż pieczarki puszczą wodę, która następnie odparuje podczas prużenia. Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawy według uznania: pieprz, sól, paprykę słodką mieloną, Vegetę i majeranek, wszystko to dokładnie mieszamy i tak przygotowane mięso dodajemy do smażących się pieczarek, gdy połączy się z pieczarkami i stanie się białe dodajemy startą paprykę i marchewkę. Dusimy wszystko pod przykryciem na bardzo małym ogniu przez około 10-15 minut, do miękkości. Zdejmujemy z ognia. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Z bułek kajzerek obcinamy dno i wydrążamy środki bułek. Przygotowanym farszem mięsno-warzywnym nadziewamy kajzerki, ilość farszu w bułkach zależy od naszych upodobań. Posypujemy żółtym serem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy do momentu rozpuszczenia się sera.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Kuchnia :) Pyszności Jedzonko <3 obiad +117 innych
Zgłoś naruszenie

aga_22

Przepyszne, polecam dać trochę startego sera na spód bułki, żeby scaliła się z farszem :)

 |  22.05 o 19:52  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: