Więcej zszywek z tablicy

Gotowanie

Kurczak jogurtowy z patelni...
Surówka z kapusty pekińskie...
Domowe Monte (jaglane). Pys...
KAJMAKOWY SERNIK NA ZIMNO N...
Ciasto poranna rosa
Domowe Drożdżówki: TOP 12 W...
Placuszki budyniowe z jabłkami
Ciasto Knoppers
Krakowskie drożdżówki z serem
Ciasto leniwej gospodyni
Bananowe placuszki śniadaniowe
Ten sernik uzależnia! Puszy...
Szybkie Ciasteczka z Dżemem...
SKŁADNIKI: 16 SZTUK 250g jo...
Knedle ze śliwkami - najlep...
Ciasto jogurtowe z truskawk...
Brzoskwiniowy sernik na zim...
Szybkie ciasto mocno czekol...
JOGURTOWE CIASTO CZEKOLADOW...
Topielec - szybkie ciasto z...
  Kruche ciasto ze śliwkami...
Sernik z białą czekoladą i ...
PIERŚ NADZIEWANA SZPINAKIEM...
Kruche ciasto z jagodami i ...
Ciasto z jagodami i kremem
Ciasto z czereśniami
paulinekkrol_21

paulinekkrol_21 od jealous

Dodane 20.07 o 8:22
Obserwuj
SKŁADNIKI: 16 SZTUK 250g jogurtu naturalnego, 2 jajka, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 170g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 120g jagód (ok. 1 szklanki) lub borówek amerykańskich. DO PODANIA: świeże jagody / jogurt / syrop klonowy. PRZYGOTOWANIE: Wymieszać jogurt z jajkami i cukrem wanilinowym za pomocą rózgi, widelcem lub mikserem na wolnych obrotach. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia (najlepiej bezpośrednio przez sitko) i wymieszać lub delikatnie zmiksować tylko do połączenia się składników na gładką i jednolitą masę. Dodać jagody i delikatnie wymieszać łyżką. Rozgrzać patelnię (np. dużą naleśnikową lub inną z nieprzywierającą powłoką), nakładać po 1 pełnej łyżce ciasta na jednego placka zachowując odstępy. Smażyć na niezbyt dużym ogniu, do czasu aż urosną i będą ładnie zrumienione (około 2,5 minuty). Można smażyć beztłuszczowo lub dodać małą ilość masła na patelnię, dla smaku i ładnego zrumienienia placków. Przewrócić placki na drugą stronę i smażyć do zrumienienia, przez około 2 minuty. Przed smażeniem następnej partii placków patelnię wytrzeć ręcznikiem papierowym lub gąbką. WSKAZÓWKI: Do ciasta można dodać 2 - 3 łyżki rozpuszczonego masła (w tym samym momencie co jajka), placki będą wówczas bardziej "wilgotne".Ciasto można dosłodzić cukrem wedle uznania.

SKŁADNIKI: 16 SZTUK 250g jogurtu naturalnego, 2 jajka,

1 opakowanie cukru wanilinowego, 170g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 120g jagód (ok. 1 szklanki) lub borówek amerykańskich. DO PODANIA: świeże jagody / jogurt / syrop klonowy. PRZYGOTOWANIE: Wymieszać jogurt z jajkami i cukrem wanilinowym za pomocą rózgi, widelcem lub mikserem na wolnych obrotach. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia (najlepiej bezpośrednio przez sitko) i wymieszać lub delikatnie zmiksować tylko do połączenia się składników na gładką i jednolitą masę. Dodać jagody i delikatnie wymieszać łyżką. Rozgrzać patelnię (np. dużą naleśnikową lub inną z nieprzywierającą powłoką), nakładać po 1 pełnej łyżce ciasta na jednego placka zachowując odstępy. Smażyć na niezbyt dużym ogniu, do czasu aż urosną i będą ładnie zrumienione (około 2,5 minuty). Można smażyć beztłuszczowo lub dodać małą ilość masła na patelnię, dla smaku i ładnego zrumienienia placków. Przewrócić placki na drugą stronę i smażyć do zrumienienia, przez około 2 minuty. Przed smażeniem następnej partii placków patelnię wytrzeć ręcznikiem papierowym lub gąbką. WSKAZÓWKI: Do ciasta można dodać 2 - 3 łyżki rozpuszczonego masła (w tym samym momencie co jajka), placki będą wówczas bardziej "wilgotne".Ciasto można dosłodzić cukrem wedle uznania.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Przysmaki Mniam! ♧ ♧ ♧ Jedzenie +4 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: