Więcej zszywek z tablicy

dania

Soczki na zdrowie
Kolorowa wiosenna sałatka z...
ciastka robi się bardzo pro...
Sałatka z kurczakiem i sere...
Sałatka z brokułami i serem...
Potrzebne bedą nam piersi z...
Ciasto 'Leśny mech...
Placuszki pomarańczowe z ja...
Mega chrupiący kurczak w so...
chrupiące kąski z kurczaka,...
Sałatka z zupek chińskich S...
Składniki : 1 duża czerwona...
SKŁADNIKI  2 PORCJE 1/4 lub...
Puszysty omlet z brokułami ...
Sałatka zmakaronem i kurcza...
Zapiekanka z tortellini. Pr...
krysztalowa_kula

krysztalowa_kula od MaJe_CzKa222

Dodane 21.02 o 23:25
Obserwuj
SKŁADNIKI  2 PORCJE 1/4 lub 1/3 główki sałaty lodowejgarstka roszponki5 kawałków suszonych pomidorów w zalewie4 łyżki pestek dyni100 g sera feta1 zielona papryczka chili3 dymki (białe części) lub 2 młode cebulki WINEGRET: 5 łyżek oleju ze słoika z suszonymi pomidorami1,5 łyżki soku z limonki1 łyżka syropu z agawy lub klonowego lub płynnego miodusól i pieprz PRZYGOTOWANIE Sałatę opłukać i osuszyć, pokroić w kostkę, włożyć do salaterek razem z opłukaną roszponką. Doprawić solą i pieprzem.Pomidory suszone wyjąć z zalewy i pokroić na cienkie paseczki, fetę pokroić w kosteczkę, chili oraz białe i jasnozielone części dymki na cienkie plasterki, wszystko dodać do sałatki.Posypać pestkami dyni i polać winegretem: olej z suszonych pomidorów (można zebrać z dna słoika suszone zioła) wymieszać w miseczce z sokiem z limonki, syropem lub miodem i doprawić solą oraz pieprzem. Polać po sałatce.

SKŁADNIKI  2 PORCJE 1/4 lub 1/3 główki sałaty

lodowejgarstka roszponki5 kawałków suszonych pomidorów w zalewie4 łyżki pestek dyni100 g sera feta1 zielona papryczka chili3 dymki (białe części) lub 2 młode cebulki WINEGRET: 5 łyżek oleju ze słoika z suszonymi pomidorami1,5 łyżki soku z limonki1 łyżka syropu z agawy lub klonowego lub płynnego miodusól i pieprz PRZYGOTOWANIE Sałatę opłukać i osuszyć, pokroić w kostkę, włożyć do salaterek razem z opłukaną roszponką. Doprawić solą i pieprzem.Pomidory suszone wyjąć z zalewy i pokroić na cienkie paseczki, fetę pokroić w kosteczkę, chili oraz białe i jasnozielone części dymki na cienkie plasterki, wszystko dodać do sałatki.Posypać pestkami dyni i polać winegretem: olej z suszonych pomidorów (można zebrać z dna słoika suszone zioła) wymieszać w miseczce z sokiem z limonki, syropem lub miodem i doprawić solą oraz pieprzem. Polać po sałatce.

Zszywka przypięta także na tablicach:
fit KUCHNIA Kuchnia Pyszotki +64 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: