Transformacja polityczno-gospodarcza Polski w latach 1989-1990


Więcej zszywek z tablicy

Gotowanie

Węgierskie filety z kurczak...
Co na Śniadanie Zamiast Kan...
RYŻ SMAŻONY Z KURCZAKIEM, B...
Obiad na Szybko czyli Kurcz...
Obiad na Zdrowo: 15 FIT Prz...
Sałatka z Kurczakiem: 15 Ró...
Żółta sałatka do obiadu
SKŁADNIKI  2 PORCJE 1 toreb...
Makaron z kurczakiem, szpin...
Sałatka z kurczaka z prażon...
sosy
SKŁADNIKI  2 PORCJE 2 porcj...
Zapiekane rurki z mięsem
Nie drogo i smacznie. Makar...
Kotlety ziemniaczane
Kopytka w sosie grzybowo-sz...
Kaszotto z kurczakiem i szp...
Potrawka z kurczaka
Zapiekanka makaronowa z kur...
SAŁATKA Z ZUPEK CHIŃSKICH Z...
Kotlety warzywne z serem pl...
Kurczak w sosie musztardowy...
12 Pomysłów na Dania z Kurc...
OMLET na Słono – 15 Pysznyc...
Makaronowa zapiekanka gyros :)
Kopytka zapiekane z papryko...
tadeusz94

tadeusz94 od MaJe_CzKa222

Dodane 14.02 o 20:53
Obserwuj
SKŁADNIKI  2 PORCJE 2 porcje makaronu (około 120 g)100 - 150 g boczku100 - 150 g cukinii1 łyżka masłaokoło 4 łyżek tartego parmezanu (opcjonalnie) SOS 2 żółtka1 pełna łyżka serka mascarpone (lub 3 łyżki gęstej śmietany kremowej 30%)1 łyżka miękkiego masła1 łyżka oliwy extra vergine PRZYGOTOWANIE Nastawić makaron, ugotować al dente w osolonej wodzie. Boczek pokroić w kosteczkę, wcześniej odciąć skórę i wyciąć białe "oczka". Podsmażyć na patelni mieszając od czasu do czasu przez kilka minut aż będzie lekko zrumieniony.Dodać cukinię startą na dużych oczkach tarki oraz 1 łyżkę masła, smażyć na dużym ogniumieszając od czasu do czasu przez około 3 minuty aż cukinia będzie miękka. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.Wymieszać składniki sosu: żółtka, mascarpone, masło i oliwa extra vergine.Odcedzony makaron razem z kilkoma łyżkami wody z makaronu włożyć na patelnię z cukinią, wlać sos i wszystko razem wymieszać. Odstawić z ognia. Na koniec dodać tarty parmezan jeśli go używamy.

SKŁADNIKI  2 PORCJE 2 porcje makaronu (około 120

g)100 - 150 g boczku100 - 150 g cukinii1 łyżka masłaokoło 4 łyżek tartego parmezanu (opcjonalnie) SOS 2 żółtka1 pełna łyżka serka mascarpone (lub 3 łyżki gęstej śmietany kremowej 30%)1 łyżka miękkiego masła1 łyżka oliwy extra vergine PRZYGOTOWANIE Nastawić makaron, ugotować al dente w osolonej wodzie. Boczek pokroić w kosteczkę, wcześniej odciąć skórę i wyciąć białe "oczka". Podsmażyć na patelni mieszając od czasu do czasu przez kilka minut aż będzie lekko zrumieniony.Dodać cukinię startą na dużych oczkach tarki oraz 1 łyżkę masła, smażyć na dużym ogniumieszając od czasu do czasu przez około 3 minuty aż cukinia będzie miękka. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.Wymieszać składniki sosu: żółtka, mascarpone, masło i oliwa extra vergine.Odcedzony makaron razem z kilkoma łyżkami wody z makaronu włożyć na patelnię z cukinią, wlać sos i wszystko razem wymieszać. Odstawić z ognia. Na koniec dodać tarty parmezan jeśli go używamy.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: