Więcej zszywek z tablicy

przepisy

Zdrowe kulki mocy z komosą ...
Pierniczki na Boże Narodzenie
Bounty
Składniki •	Ciasto na naleś...
Placuszki na maślance z ser...
Bardzo puszyste bułeczki Sk...
Kotlety ziemniaczane w waflu
Pampuchy Składniki: ok. 0.5...
Czosnkowe mini bagietki Zac...
Sernik obłędnie kokosowy Sk...
Słodkie bułeczki z bitą śmi...
Tarta Składniki na kruchy s...
Szyszkowa dama
Ciasto śmietankowe z toffi ...
Lody z jogurtu greckiego (b...
Składniki: 2 x po 1,5 kg sc...
Chleb z chrupiącą skórką 1 ...
Markizy z płatkami owsianym...
Sałatka z kurczakiem i anan...
Paluchy wiedźmy na Hallowee...
Bajgle pizzowe, czyli pizza...
Domowe ciasto Milky Way bez...
Mercedes wśród serników – p...
Ciasto toffi – bez pieczenia
Tarta malinowa bez pieczeni...
Snickers bez pieczenia masa...
hateORlove

hateORlove od Fretusia

Dodane 28.01 o 21:18
Obserwuj
Składniki: 2 x po 1,5 kg schabu wieprzowego 2 łyżki soli, 2 łyżki soli peklowej, 2 łyżeczki młotkowanego pieprzu z kolendrą, 1 łyżka czosnku suszonego 4 łyżki cukru, 1 łyżka wędzonej papryki sól czosnkowa w młynku sól z pieprzem w młynku Przygotowanie: Mieszamy wszystkie składniki w miseczce i nacieramy przyprawami 2 kawałki schabu po 1,5 kg. Przyprawy sypiemy też na dno blaszki i układamy w niej oba kawałki schabu. Blaszkę ze schabem wstawiamy do lodówki na 3 dni, każdego dnia obracamy schaby 2 razy dziennie, za każdym razem jak się obróci każdy kawałek schabu, posypujemy go delikatnie solą czosnkową i pieprzem z solą w młynku i tak przez 3 dni. 3 dnia wyjmujemy schaby i układamy je na ruszcie piekarnika nagrzanego do 80 stopni C, pod spód układamy pustą blaszkę, aby mógł na nią odciekać płyn. Suszymy schab ok. 1 godz., po tym czasie zmniejszamy temp. do 50 stopni, włączyć termo obieg i suszymy kolejne 4 godziny (można dłużej). Suszenie odbywa się przy zamkniętych drzwiczkach piekarnika. Obsuszony schab owiązujemy sznurkiem do wędlin i wieszamy go na kilka dni w przewiewnym miejscy, potem możemy schab włożyć do lodówki.

Składniki: 2 x po 1,5 kg schabu wieprzowego 2 łyżki

soli, 2 łyżki soli peklowej, 2 łyżeczki młotkowanego pieprzu z kolendrą, 1 łyżka czosnku suszonego 4 łyżki cukru, 1 łyżka wędzonej papryki sól czosnkowa w młynku sól z pieprzem w młynku Przygotowanie: Mieszamy wszystkie składniki w miseczce i nacieramy przyprawami 2 kawałki schabu po 1,5 kg. Przyprawy sypiemy też na dno blaszki i układamy w niej oba kawałki schabu. Blaszkę ze schabem wstawiamy do lodówki na 3 dni, każdego dnia obracamy schaby 2 razy dziennie, za każdym razem jak się obróci każdy kawałek schabu, posypujemy go delikatnie solą czosnkową i pieprzem z solą w młynku i tak przez 3 dni. 3 dnia wyjmujemy schaby i układamy je na ruszcie piekarnika nagrzanego do 80 stopni C, pod spód układamy pustą blaszkę, aby mógł na nią odciekać płyn. Suszymy schab ok. 1 godz., po tym czasie zmniejszamy temp. do 50 stopni, włączyć termo obieg i suszymy kolejne 4 godziny (można dłużej). Suszenie odbywa się przy zamkniętych drzwiczkach piekarnika. Obsuszony schab owiązujemy sznurkiem do wędlin i wieszamy go na kilka dni w przewiewnym miejscy, potem możemy schab włożyć do lodówki.

Zszywka przypięta także na tablicach:
przepisy
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: