Więcej zszywek z tablicy

przepisy

Przepyszny obiad dla całej ...
Frytki z fasolki szparagowej
Kurczak w jogurtowo-papryko...
szybkie racuchy z jabłkami
Sezon na cukinię czas zaczą...
Składniki - 8 pałek z kurcz...
Domowa i Szybka Pizza z Pat...
12 Pysznych Przepisów na Pu...
MINI SERNICZKI W SZKLANKACH
DOMOWE SMOOTHIE: 15 Pysznyc...
Sernik kokosowy bez pieczen...
Placuszki z cukinii
Domowe Lody: TOP 12 Pysznyc...
Lekki Deser na Zdrowo: TOP ...
10 Super Przepisów na Kokos...
Sosy i Dipy: 15 Pysznych Pr...
Sałatka z Kurczakiem: 15 Ró...
Tort Schoko Bons
Smerfetka
potrawka-z-kurczaka-z-fasol...
Składniki 20 g żelatyny w p...
Składniki na 2 porcje: 400 ...
Sałatka z pora i ananasa Sk...
Krówka bez pieczenia w 10 m...
Bananowa krówka
Najlepsze domowe frytki i s...
jakanedza

jakanedza od juliet789

Dodane 5.05 o 14:03
Obserwuj
Składniki 20 g żelatyny w proszku + 120 ml wody 300 g glukozy 300 g cukru 200 g mleka skondensowanego słodzonego 150 ml wody 300 g białej czekolady barwniki spożywcze Sposób przygotowania przepisu: Mirror glaze- lustrzana polewa 1. Żelatynę zalewamy podaną ilością zimnej wody, kiedy napęcznieje rozpuszczamy na niewielkim ogniu. 2. Glukozę oraz cukier wsypujemy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Kiedy mieszanka zacznie wrzeć, zdejmujemy ją z ognia i dodajemy płynną żelatynę oraz mleko skondensowane. 3. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy z pozostałymi składnikami. Dokładnie mieszamy aby usunąć powstałe pęcherzyki powietrza. Odstawiamy aby polewa trochę ostygła i zgęstniała. 4. Dzielimy ją na kilka części i łączymy z wybranymi barwnikami. Ponieważ ma ona kolor ecru i żelową konsystencję polecam dodać białego barwnika aby uzyskać głębsze barwy. Porady Dekorowanie polewą mirror glaze jest banalnie proste. Powinna ona mieć temperaturę około 32 stopnie, aby ładnie pokrywała ciasto. Tort musimy bardzo dokładnie otynkować. Ja użyłam do tego masy maślanej. Bita śmietana czy inny krem również powinny się nadawać. Kiedy pozbędziemy się wszystkich nierówności, układamy ciasto na jakiejś podstawce. Ja użyłam do tego mniejszej tortownicy. Ustawiamy ją na blaszce z piekarnika. Do uzyskania takiego efektu jak na zdjęciu potrzebujemy miskę i wybrane kolory polewy. Ja użyłam granatowego ze srebrnymi drobinkami, czarnego, zielonego, fioletowego, żółtego, czerwonego, różowego i białego. Wlewamy do miski po kilka łyżek każdego koloru, najlepiej jeden obok drugiego. Możemy zrobić także mazaje. Kolorowa polewę wylewamy na środek ciasta. Powinna prawie równo rozpłynąć się po powierzchni. Jeżeli pojawią się prześwity, nakładamy łyżką dowolny kolor. Polewa nie gęstnieje tak szybko jak czekoladowa, mamy więc czas na poprawki. Kiedy nadmiar jej spłynie wstawiamy ciasto z całym „rusztowaniem” do lodówki. Polewa nigdy nie stwardnieje, będzie raczej delikatnie gumowa i kleista.  DODAJ DO KSIĄŻKI KUCHARSKIEJ

Składniki 20 g żelatyny w proszku + 120 ml wody 300

g glukozy 300 g cukru 200 g mleka skondensowanego słodzonego 150 ml wody 300 g białej czekolady barwniki spożywcze Sposób przygotowania przepisu: Mirror glaze- lustrzana polewa 1. Żelatynę zalewamy podaną ilością zimnej wody, kiedy napęcznieje rozpuszczamy na niewielkim ogniu. 2. Glukozę oraz cukier wsypujemy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Kiedy mieszanka zacznie wrzeć, zdejmujemy ją z ognia i dodajemy płynną żelatynę oraz mleko skondensowane. 3. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy z pozostałymi składnikami. Dokładnie mieszamy aby usunąć powstałe pęcherzyki powietrza. Odstawiamy aby polewa trochę ostygła i zgęstniała. 4. Dzielimy ją na kilka części i łączymy z wybranymi barwnikami. Ponieważ ma ona kolor ecru i żelową konsystencję polecam dodać białego barwnika aby uzyskać głębsze barwy. Porady Dekorowanie polewą mirror glaze jest banalnie proste. Powinna ona mieć temperaturę około 32 stopnie, aby ładnie pokrywała ciasto. Tort musimy bardzo dokładnie otynkować. Ja użyłam do tego masy maślanej. Bita śmietana czy inny krem również powinny się nadawać. Kiedy pozbędziemy się wszystkich nierówności, układamy ciasto na jakiejś podstawce. Ja użyłam do tego mniejszej tortownicy. Ustawiamy ją na blaszce z piekarnika. Do uzyskania takiego efektu jak na zdjęciu potrzebujemy miskę i wybrane kolory polewy. Ja użyłam granatowego ze srebrnymi drobinkami, czarnego, zielonego, fioletowego, żółtego, czerwonego, różowego i białego. Wlewamy do miski po kilka łyżek każdego koloru, najlepiej jeden obok drugiego. Możemy zrobić także mazaje. Kolorowa polewę wylewamy na środek ciasta. Powinna prawie równo rozpłynąć się po powierzchni. Jeżeli pojawią się prześwity, nakładamy łyżką dowolny kolor. Polewa nie gęstnieje tak szybko jak czekoladowa, mamy więc czas na poprawki. Kiedy nadmiar jej spłynie wstawiamy ciasto z całym „rusztowaniem” do lodówki. Polewa nigdy nie stwardnieje, będzie raczej delikatnie gumowa i kleista.  DODAJ DO KSIĄŻKI KUCHARSKIEJ

Zgłoś naruszenie

Rosi87

o rany donut galaretkowy! :-D

1.05 o 17:02       | 

Meluzyna

Super, dzięki :D

29.04 o 22:07    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY